Zupa flaczkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa flaczkowa

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka z woda ok 2 litry wkładamy udka kurze dodajemy przyprawę uniwersalną,bulionetkę konrr ,liść laurowy,ziele angielskie i kulki pieprzu .Gotujemy .Po ok 20 min dodajemy pokrojoną marchewkę i zpokrojone ziemniaki .Gotujemy do miękkości

Krok 2

Na patelni podsmażamy cebule dodajemy pokrojone pieczarki .Smażymy .Ugotowane udka obieramy z mięsa. Kawałki mięsa dodajemy do pieczarek na patelnie podsmażamy . Dodajemy przyprawę do flaków,majeranek roztarty w rękach ,kostkę czosnkową knorr.Mieszamy .

Krok 3

Smażymy .Dolewamy nabierkę wywaru z gotowania udek i wlewamy wszystko do garnka z pozostałym rosołem . Zagotowujemy .Zaciągamy lekko mąką .Podajemy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Curry z Pak choi
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej