Zupa flaczkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa flaczkowa

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka z woda ok 2 litry wkładamy udka kurze dodajemy przyprawę uniwersalną,bulionetkę konrr ,liść laurowy,ziele angielskie i kulki pieprzu .Gotujemy .Po ok 20 min dodajemy pokrojoną marchewkę i zpokrojone ziemniaki .Gotujemy do miękkości

Krok 2

Na patelni podsmażamy cebule dodajemy pokrojone pieczarki .Smażymy .Ugotowane udka obieramy z mięsa. Kawałki mięsa dodajemy do pieczarek na patelnie podsmażamy . Dodajemy przyprawę do flaków,majeranek roztarty w rękach ,kostkę czosnkową knorr.Mieszamy .

Krok 3

Smażymy .Dolewamy nabierkę wywaru z gotowania udek i wlewamy wszystko do garnka z pozostałym rosołem . Zagotowujemy .Zaciągamy lekko mąką .Podajemy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej