
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka z woda ok 2 litry wkładamy udka kurze dodajemy przyprawę uniwersalną,bulionetkę konrr ,liść laurowy,ziele angielskie i kulki pieprzu .Gotujemy .Po ok 20 min dodajemy pokrojoną marchewkę i zpokrojone ziemniaki .Gotujemy do miękkości
Krok 2
Na patelni podsmażamy cebule dodajemy pokrojone pieczarki .Smażymy .Ugotowane udka obieramy z mięsa. Kawałki mięsa dodajemy do pieczarek na patelnie podsmażamy . Dodajemy przyprawę do flaków,majeranek roztarty w rękach ,kostkę czosnkową knorr.Mieszamy .
Krok 3
Smażymy .Dolewamy nabierkę wywaru z gotowania udek i wlewamy wszystko do garnka z pozostałym rosołem . Zagotowujemy .Zaciągamy lekko mąką .Podajemy
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































