Zupa flaczkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa flaczkowa

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka z woda ok 2 litry wkładamy udka kurze dodajemy przyprawę uniwersalną,bulionetkę konrr ,liść laurowy,ziele angielskie i kulki pieprzu .Gotujemy .Po ok 20 min dodajemy pokrojoną marchewkę i zpokrojone ziemniaki .Gotujemy do miękkości

Krok 2

Na patelni podsmażamy cebule dodajemy pokrojone pieczarki .Smażymy .Ugotowane udka obieramy z mięsa. Kawałki mięsa dodajemy do pieczarek na patelnie podsmażamy . Dodajemy przyprawę do flaków,majeranek roztarty w rękach ,kostkę czosnkową knorr.Mieszamy .

Krok 3

Smażymy .Dolewamy nabierkę wywaru z gotowania udek i wlewamy wszystko do garnka z pozostałym rosołem . Zagotowujemy .Zaciągamy lekko mąką .Podajemy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa flaczkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej