
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
4 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka z woda ok 2 litry wkładamy udka kurze dodajemy przyprawę uniwersalną,bulionetkę konrr ,liść laurowy,ziele angielskie i kulki pieprzu .Gotujemy .Po ok 20 min dodajemy pokrojoną marchewkę i zpokrojone ziemniaki .Gotujemy do miękkości
Krok 2
Na patelni podsmażamy cebule dodajemy pokrojone pieczarki .Smażymy .Ugotowane udka obieramy z mięsa. Kawałki mięsa dodajemy do pieczarek na patelnie podsmażamy . Dodajemy przyprawę do flaków,majeranek roztarty w rękach ,kostkę czosnkową knorr.Mieszamy .
Krok 3
Smażymy .Dolewamy nabierkę wywaru z gotowania udek i wlewamy wszystko do garnka z pozostałym rosołem . Zagotowujemy .Zaciągamy lekko mąką .Podajemy
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej