Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i boczkiem
łatwe
25 osób zapisało

Składniki
10 sztuk
2 sztuki
200 gramów
2 sztuki
150 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 pęczek
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte i obrane ziemniaki pokrój w plastry, ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić na płaskiej blaszce.
Krok 2
Cebulę i pieczarki pokroić w talarki, boczek pokroić w kostkę. Koperek posiekaj.
Krok 3
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem i oprósz bułka tartą. Cebulę, pieczarki i boczek wymieszaj. Dopraw kolendrą, majerankiem, papryką i pieprzem.
Krok 4
Do naczynia żaroodpornego wyłóż połowę ziemniaków, oprósz je jedną minikostką Czosnek Knorr
Krok 5
Ziemniaki przykryj, boczkiem, cebulą i pieczarkami. Na wierzchu ułóż pozostałe ziemniaki i oprósz je ostatnią minikostką Czosnek Knorr. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni, włożyć zapiekankę i zapiekać przez 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej