PRZEPISY.PL

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i boczkiem

  • 60
  • 6
  • Łatwe
  • 0
18
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • papryka
  • koperek świeży1 pęczek
  • kolendra2 łyżki
  • majeranek suszony1 łyżeczka
  • bułka tarta1 łyżka
  • Krok 1

    Umyte i obrane ziemniaki pokrój w plastry, ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, ostudzić na płaskiej blaszce.
  • Krok 2

    Cebulę i pieczarki pokroić w talarki, boczek pokroić w kostkę. Koperek posiekaj.
  • Krok 3

    Naczynie żaroodporne posmaruj masłem i oprósz bułka tartą. Cebulę, pieczarki i boczek wymieszaj. Dopraw kolendrą, majerankiem, papryką i pieprzem.
  • Krok 4

    Do naczynia żaroodpornego wyłóż połowę ziemniaków, oprósz je jedną minikostką Czosnek Knorr
  • Krok 5

    Ziemniaki przykryj, boczkiem, cebulą i pieczarkami. Na wierzchu ułóż pozostałe ziemniaki i oprósz je ostatnią minikostką Czosnek Knorr. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni, włożyć zapiekankę i zapiekać przez 40 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

212
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
116
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
70
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
41
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe