
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedną dużą cukinię umyj, a następnie zetrzyj na tarce, wielkość oczek zależy od Ciebie. Następnie ją posól i odstaw na chwilę. Cukinia puści soki, możesz je odlać (odcedzić). Do masy dodaj sól, pieprz do smaku, jajko i ser, i nieco oliwy z oliwek, Ja używam ziołowej, kupionej na allegro,jest to tunezyjska oliwa, mam pewność co do jakości.
Krok 2
Jedną dużą cukinię umyj, a następnie zetrzyj na tarce, wielkość oczek zależy od Ciebie. Następnie ją posól i odstaw na chwilę. Cukinia puści soki, możesz je odlać (odcedzić). Do masy dodaj sól, pieprz do smaku, jajko i ser, i nieco oliwy z oliwek, Ja używam ziołowej, kupionej na allegro,jest to tunezyjska oliwa, mam pewność co do jakości.
Krok 3
Zapiekaj w piekarniku ok 15-20 min w 180 stopniach do zarumienienia
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej