Babeczki z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z cukinii

Autor: MAMBA

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną dużą cukinię umyj, a następnie zetrzyj na tarce, wielkość oczek zależy od Ciebie. Następnie ją posól i odstaw na chwilę. Cukinia puści soki, możesz je odlać (odcedzić). Do masy dodaj sól, pieprz do smaku, jajko i ser, i nieco oliwy z oliwek, Ja używam ziołowej, kupionej na allegro,jest to tunezyjska oliwa, mam pewność co do jakości.

Krok 2

Jedną dużą cukinię umyj, a następnie zetrzyj na tarce, wielkość oczek zależy od Ciebie. Następnie ją posól i odstaw na chwilę. Cukinia puści soki, możesz je odlać (odcedzić). Do masy dodaj sól, pieprz do smaku, jajko i ser, i nieco oliwy z oliwek, Ja używam ziołowej, kupionej na allegro,jest to tunezyjska oliwa, mam pewność co do jakości.

Krok 3

Zapiekaj w piekarniku ok 15-20 min w 180 stopniach do zarumienienia

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej