Babeczki z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z cukinii

Autor: MAMBA

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną dużą cukinię umyj, a następnie zetrzyj na tarce, wielkość oczek zależy od Ciebie. Następnie ją posól i odstaw na chwilę. Cukinia puści soki, możesz je odlać (odcedzić). Do masy dodaj sól, pieprz do smaku, jajko i ser, i nieco oliwy z oliwek, Ja używam ziołowej, kupionej na allegro,jest to tunezyjska oliwa, mam pewność co do jakości.

Krok 2

Jedną dużą cukinię umyj, a następnie zetrzyj na tarce, wielkość oczek zależy od Ciebie. Następnie ją posól i odstaw na chwilę. Cukinia puści soki, możesz je odlać (odcedzić). Do masy dodaj sól, pieprz do smaku, jajko i ser, i nieco oliwy z oliwek, Ja używam ziołowej, kupionej na allegro,jest to tunezyjska oliwa, mam pewność co do jakości.

Krok 3

Zapiekaj w piekarniku ok 15-20 min w 180 stopniach do zarumienienia

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej