Babeczki z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki z cukinii

Autor: MAMBA

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jedną dużą cukinię umyj, a następnie zetrzyj na tarce, wielkość oczek zależy od Ciebie. Następnie ją posól i odstaw na chwilę. Cukinia puści soki, możesz je odlać (odcedzić). Do masy dodaj sól, pieprz do smaku, jajko i ser, i nieco oliwy z oliwek, Ja używam ziołowej, kupionej na allegro,jest to tunezyjska oliwa, mam pewność co do jakości.

Krok 2

Jedną dużą cukinię umyj, a następnie zetrzyj na tarce, wielkość oczek zależy od Ciebie. Następnie ją posól i odstaw na chwilę. Cukinia puści soki, możesz je odlać (odcedzić). Do masy dodaj sól, pieprz do smaku, jajko i ser, i nieco oliwy z oliwek, Ja używam ziołowej, kupionej na allegro,jest to tunezyjska oliwa, mam pewność co do jakości.

Krok 3

Zapiekaj w piekarniku ok 15-20 min w 180 stopniach do zarumienienia

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej