Zupa fasolowa z Asturii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa z Asturii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

750 gramów

200 gramów

3 sztuki

250 gramów

150 gramów

150 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie mięsa oraz fasolę zalej wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez godzinę.

Krok 2

Kapustę posiekaj, a mięso wyjmij z garnka i oddziel od kości.

Krok 3

Kiełbasy pokrój i włóż ponownie do garnka. Dopraw pieprzem i solą do smaku.

Krok 4

Dodaj kapustę, ziemniaki i tyle wody, aby wszystko przykryć.

Krok 5

Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Podawaj w dużych miskach z wiejskim chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Śledzie po tatarsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej