Zupa fasolowa z Asturii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa fasolowa z Asturii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

750 gramów

200 gramów

3 sztuki

250 gramów

150 gramów

150 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie mięsa oraz fasolę zalej wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez godzinę.

Krok 2

Kapustę posiekaj, a mięso wyjmij z garnka i oddziel od kości.

Krok 3

Kiełbasy pokrój i włóż ponownie do garnka. Dopraw pieprzem i solą do smaku.

Krok 4

Dodaj kapustę, ziemniaki i tyle wody, aby wszystko przykryć.

Krok 5

Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Podawaj w dużych miskach z wiejskim chlebem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa fasolowa z Asturii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej