
Składniki
450 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
750 gramów
200 gramów
3 sztuki
250 gramów
150 gramów
150 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie mięsa oraz fasolę zalej wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez godzinę.
Krok 2
Kapustę posiekaj, a mięso wyjmij z garnka i oddziel od kości.
Krok 3
Kiełbasy pokrój i włóż ponownie do garnka. Dopraw pieprzem i solą do smaku.
Krok 4
Dodaj kapustę, ziemniaki i tyle wody, aby wszystko przykryć.
Krok 5
Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Podawaj w dużych miskach z wiejskim chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej