Składniki
450 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
750 gramów
200 gramów
3 sztuki
250 gramów
150 gramów
150 gramów
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie mięsa oraz fasolę zalej wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez godzinę.
Krok 2
Kapustę posiekaj, a mięso wyjmij z garnka i oddziel od kości.
Krok 3
Kiełbasy pokrój i włóż ponownie do garnka. Dopraw pieprzem i solą do smaku.
Krok 4
Dodaj kapustę, ziemniaki i tyle wody, aby wszystko przykryć.
Krok 5
Duś na wolnym ogniu do momentu, gdy ziemniaki będą miękkie. Podawaj w dużych miskach z wiejskim chlebem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej