Pieczarkowy krem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowy krem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

5 szklanek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść i pokrój, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Oba składniki rozdrobnij w malakserze i uduś na maśle*.

Krok 3

Gdy pieczarki będą miękkie, wlej do nich bulion i gotuj przez 3 minuty na małym ogniu.

Krok 4

Dodaj mąkę i mleko, gotuj przez 5 minut cały czas mieszając. Dopraw do smaku.

Krok 5

Po zdjęciu z ognia wymieszaj ze śmietaną i rozlej do miseczek. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej