
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
500 gramów
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
5 szklanek
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść i pokrój, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Oba składniki rozdrobnij w malakserze i uduś na maśle*.
Krok 3
Gdy pieczarki będą miękkie, wlej do nich bulion i gotuj przez 3 minuty na małym ogniu.
Krok 4
Dodaj mąkę i mleko, gotuj przez 5 minut cały czas mieszając. Dopraw do smaku.
Krok 5
Po zdjęciu z ognia wymieszaj ze śmietaną i rozlej do miseczek. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej