
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
500 gramów
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
5 szklanek
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyść i pokrój, a cebulę posiekaj.
Krok 2
Oba składniki rozdrobnij w malakserze i uduś na maśle*.
Krok 3
Gdy pieczarki będą miękkie, wlej do nich bulion i gotuj przez 3 minuty na małym ogniu.
Krok 4
Dodaj mąkę i mleko, gotuj przez 5 minut cały czas mieszając. Dopraw do smaku.
Krok 5
Po zdjęciu z ognia wymieszaj ze śmietaną i rozlej do miseczek. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej