Pieczarkowy krem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowy krem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

5 szklanek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść i pokrój, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Oba składniki rozdrobnij w malakserze i uduś na maśle*.

Krok 3

Gdy pieczarki będą miękkie, wlej do nich bulion i gotuj przez 3 minuty na małym ogniu.

Krok 4

Dodaj mąkę i mleko, gotuj przez 5 minut cały czas mieszając. Dopraw do smaku.

Krok 5

Po zdjęciu z ognia wymieszaj ze śmietaną i rozlej do miseczek. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Gruszki z serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej