Pieczarkowy krem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowy krem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

5 szklanek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyść i pokrój, a cebulę posiekaj.

Krok 2

Oba składniki rozdrobnij w malakserze i uduś na maśle*.

Krok 3

Gdy pieczarki będą miękkie, wlej do nich bulion i gotuj przez 3 minuty na małym ogniu.

Krok 4

Dodaj mąkę i mleko, gotuj przez 5 minut cały czas mieszając. Dopraw do smaku.

Krok 5

Po zdjęciu z ognia wymieszaj ze śmietaną i rozlej do miseczek. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowy krem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej