Zupa z dyni

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0 szczypt

1 kilogram

0.5 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz dynię, pokrój w drobną kostkę i uduś z małą ilością wody.

Krok 2

Następnie dodaj przyprawy i zmiksuj.

Krok 3

Wlej mleko i dokładnie wymieszaj. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej