Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem
łatwe
1613 osób zapisało

Składniki
400 gramów
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Stop masło i podsmaż na nim cebulę, por i czosnek. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 2
Po chwili dodaj ziemniaki, dynię i kawałki jabłka, całość duś 5 minut.

Krok 3
Następnie dodaj 0,5 l rosołu, przygotowanego z kostek rosołowo wołowych Knorr zgodnie z opisem na opakowaniu. Gotuj ok. 35 minut. Pod koniec gotowania dodaj zioła oraz pieprz.

Krok 4
Zmiksuj zupę i przetrzyj przez sito, po czym dopraw solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Krok 5
Przed podaniem dodaj do kremu z dyni jogurt i szczypiorek.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krem z dyni z ziemniakami i jabłkiem
Nic nie poprawi humoru lepiej niż kremowa zupa z dyni z jabłkami i ziemniakami. Polecamy!