Sałatka z selerem konserwowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selerem konserwowym

Autor: magdaschulen

ratingratingratingratingrating

1

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

25 dekagramów

25 dekagramów

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler i kukurydzę odcedzić. Por pokroić w piórka i sparzyć wrzątkiem. Ananas, ser, szynkę i obrane jabłko pokroić w kosteczkę.

Krok 2

Pokrojone oraz odcedzone składniki wrzucić do miski. Dodać majonezu wg własnego upodobania. Wszystko wumieszać.

Krok 3

SMACZNEGO :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selerem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kaszubska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej