Sałatka z makreli z suszoną żurawiną
średnie
220 osób zapisało

Składniki
400 gramów
20 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
50 mililitrów
10 sztuk
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czerstwą bagietkę pokrój w cienkie plastry i ułóż je na dnie filiżanki. Wstaw do piekarnika na 10 minut i 160 stopni, aby chleb się wysuszył i przyjął formę koszyczka.

Krok 2
Rybę oczyść ze skóry i ości, a następnie pokrój na małe kawałki.

Krok 3
Przygotuj dresing na bazie sosu sałatkowego Knorr z oliwą i sokiem z cytryny.

Krok 4
Ser pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, dodaj suszoną żurawinę oraz mix sałat. Całość zalej przygotowanym wcześniej dresingiem i delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Kubeczki powstałe z upieczonej bagietki ułóż na talerzu i wypełnij je przygotowaną sałatką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej