Składniki
400 gramów
20 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
50 mililitrów
10 sztuk
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czerstwą bagietkę pokrój w cienkie plastry i ułóż je na dnie filiżanki. Wstaw do piekarnika na 10 minut i 160 stopni, aby chleb się wysuszył i przyjął formę koszyczka.
Krok 2
Rybę oczyść ze skóry i ości, a następnie pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Przygotuj dresing na bazie sosu sałatkowego Knorr z oliwą i sokiem z cytryny.
Krok 4
Ser pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, dodaj suszoną żurawinę oraz mix sałat. Całość zalej przygotowanym wcześniej dresingiem i delikatnie wymieszaj.
Krok 5
Kubeczki powstałe z upieczonej bagietki ułóż na talerzu i wypełnij je przygotowaną sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej