Sałatka z makreli z suszoną żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
230 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

164 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

221 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

20 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

50 mililitrów

10 sztuk

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerstwą bagietkę pokrój w cienkie plastry i ułóż je na dnie filiżanki. Wstaw do piekarnika na 10 minut i 160 stopni, aby chleb się wysuszył i przyjął formę koszyczka.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 1

Krok 2

Rybę oczyść ze skóry i ości, a następnie pokrój na małe kawałki.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 2

Krok 3

Przygotuj dresing na bazie sosu sałatkowego Knorr z oliwą i sokiem z cytryny.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 3

Krok 4

Ser pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, dodaj suszoną żurawinę oraz mix sałat. Całość zalej przygotowanym wcześniej dresingiem i delikatnie wymieszaj.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 4

Krok 5

Kubeczki powstałe z upieczonej bagietki ułóż na talerzu i wypełnij je przygotowaną sałatką.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej