Sałatka z makreli z suszoną żurawiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

204 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

130 osób wydrukowało

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

20 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

6 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerstwą bagietkę pokrój w cienkie plastry i ułóż je na dnie filiżanki. Wstaw do piekarnika na 10 minut i 160 stopni, aby chleb się wysuszył i przyjął formę koszyczka.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 1

Krok 2

Rybę oczyść ze skóry i ości, a następnie pokrój na małe kawałki.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 2

Krok 3

Przygotuj dresing na bazie sosu sałatkowego Knorr z oliwą i sokiem z cytryny.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 3

Krok 4

Ser pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, dodaj suszoną żurawinę oraz mix sałat. Całość zalej przygotowanym wcześniej dresingiem i delikatnie wymieszaj.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 4

Krok 5

Kubeczki powstałe z upieczonej bagietki ułóż na talerzu i wypełnij je przygotowaną sałatką.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Paprykowo-ziołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Paprykowo-ziołowy Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej