Sałatka z makreli z suszoną żurawiną
średnie
165 osób zapisało
Składniki
400 gramów
20 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
50 mililitrów
10 sztuk
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czerstwą bagietkę pokrój w cienkie plastry i ułóż je na dnie filiżanki. Wstaw do piekarnika na 10 minut i 160 stopni, aby chleb się wysuszył i przyjął formę koszyczka.
Krok 2
Rybę oczyść ze skóry i ości, a następnie pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Przygotuj dresing na bazie sosu sałatkowego Knorr z oliwą i sokiem z cytryny.
Krok 4
Ser pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, dodaj suszoną żurawinę oraz mix sałat. Całość zalej przygotowanym wcześniej dresingiem i delikatnie wymieszaj.
Krok 5
Kubeczki powstałe z upieczonej bagietki ułóż na talerzu i wypełnij je przygotowaną sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Paprykowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej