Sałatka z makreli z suszoną żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

229 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

157 osób wydrukowało

Pobierz pdf

216 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

20 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

50 mililitrów

10 sztuk

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czerstwą bagietkę pokrój w cienkie plastry i ułóż je na dnie filiżanki. Wstaw do piekarnika na 10 minut i 160 stopni, aby chleb się wysuszył i przyjął formę koszyczka.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 1

Krok 2

Rybę oczyść ze skóry i ości, a następnie pokrój na małe kawałki.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 2

Krok 3

Przygotuj dresing na bazie sosu sałatkowego Knorr z oliwą i sokiem z cytryny.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 3

Krok 4

Ser pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, dodaj suszoną żurawinę oraz mix sałat. Całość zalej przygotowanym wcześniej dresingiem i delikatnie wymieszaj.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 4

Krok 5

Kubeczki powstałe z upieczonej bagietki ułóż na talerzu i wypełnij je przygotowaną sałatką.

Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makreli z suszoną żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej