Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym
łatwe
224 osoby zapisały

Składniki
5 sztuk
2 łyżki
10 sztuk
5 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Układamy na półmisku/talerzu. Ogórki konserwowe kroimy w drobna kosteczkę, mieszamy z koperkiem, rozkruszona mini kosteczka, solą, pieprzem oraz majonezem. Przekładamy wymieszany majonez na jajka. Dekorujemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym
Szukacie pomysłu na uniwersalną przekąskę, pasującą zarówno na świąteczny stół, jak i na mniej oficjalne przyjęcia? Jajka w majonezie z ogórkiem kiszonym to strzał w dziesiątkę. Na półmiskach prezentują się bardzo atrakcyjnie, a smakują? Błyskawiczne tempo, w jakim znikają, mówi samo za siebie!
Dla kogo?
Fani tradycyjnych smaków przepadają za jajkami w majonezie z ogórkiem konserwowym. Jednocześnie potrawa stanowi idealną rozgrzewkę dla kucharzy, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem.
Na jaką okazję?
Niespodziewana wizyta gości? Z jajkami i ogórkiem w majonezie nic Was nie zaskoczy! Miejcie je w zanadrzu, gdy planujecie dużą imprezę, na której obecność potwierdzili goście o bardzo zróżnicowanych upodobaniach smakowych.
Czy wiesz, że?
Wbrew pozorom dużo więcej jajek jest sprzedawanych w okresie bożonarodzeniowym niż wielkanocnym. Jajka nadal pozostają składnikiem wielu potraw, zazwyczaj też okres świętowania wydłuża się ze względu na noc sylwestrową.
Dla urozmaicenia:
Choć jajka w majonezie z ogórkiem kiszonym to ponadczasowy przebój, wśród gości furorę zrobią również jajka z farszem z tuńczyka, łososia, guacamole, sera, szynki lub pieczarek.