Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

6

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

161 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżki

10 sztuk

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Układamy na półmisku/talerzu. Ogórki konserwowe kroimy w drobna kosteczkę, mieszamy z koperkiem, rozkruszona mini kosteczka, solą, pieprzem oraz majonezem. Przekładamy wymieszany majonez na jajka. Dekorujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowymJajka w majonezie z ogorkiem konserwowym

Szukacie pomysłu na uniwersalną przekąskę, pasującą zarówno na świąteczny stół, jak i na mniej oficjalne przyjęcia? Jajka w majonezie z ogórkiem kiszonym to strzał w dziesiątkę. Na półmiskach prezentują się bardzo atrakcyjnie, a smakują? Błyskawiczne tempo, w jakim znikają, mówi samo za siebie!

Dla kogo?

Fani tradycyjnych smaków przepadają za jajkami w majonezie z ogórkiem konserwowym. Jednocześnie potrawa stanowi idealną rozgrzewkę dla kucharzy, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem.

Na jaką okazję?

Niespodziewana wizyta gości? Z jajkami i ogórkiem w majonezie nic Was nie zaskoczy! Miejcie je w zanadrzu, gdy planujecie dużą imprezę, na której obecność potwierdzili goście o bardzo zróżnicowanych upodobaniach smakowych.

Czy wiesz, że?

Wbrew pozorom dużo więcej jajek jest sprzedawanych w okresie bożonarodzeniowym niż wielkanocnym. Jajka nadal pozostają składnikiem wielu potraw, zazwyczaj też okres świętowania wydłuża się ze względu na noc sylwestrową.

Dla urozmaicenia:

Choć jajka w majonezie z ogórkiem kiszonym to ponadczasowy przebój, wśród gości furorę zrobią również jajka z farszem z tuńczyka, łososia, guacamole, sera, szynki lub pieczarek.