Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

6

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

161 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżki

10 sztuk

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Układamy na półmisku/talerzu. Ogórki konserwowe kroimy w drobna kosteczkę, mieszamy z koperkiem, rozkruszona mini kosteczka, solą, pieprzem oraz majonezem. Przekładamy wymieszany majonez na jajka. Dekorujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka bałkańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowymJajka w majonezie z ogorkiem konserwowym

Szukacie pomysłu na uniwersalną przekąskę, pasującą zarówno na świąteczny stół, jak i na mniej oficjalne przyjęcia? Jajka w majonezie z ogórkiem kiszonym to strzał w dziesiątkę. Na półmiskach prezentują się bardzo atrakcyjnie, a smakują? Błyskawiczne tempo, w jakim znikają, mówi samo za siebie!

Dla kogo?

Fani tradycyjnych smaków przepadają za jajkami w majonezie z ogórkiem konserwowym. Jednocześnie potrawa stanowi idealną rozgrzewkę dla kucharzy, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem.

Na jaką okazję?

Niespodziewana wizyta gości? Z jajkami i ogórkiem w majonezie nic Was nie zaskoczy! Miejcie je w zanadrzu, gdy planujecie dużą imprezę, na której obecność potwierdzili goście o bardzo zróżnicowanych upodobaniach smakowych.

Czy wiesz, że?

Wbrew pozorom dużo więcej jajek jest sprzedawanych w okresie bożonarodzeniowym niż wielkanocnym. Jajka nadal pozostają składnikiem wielu potraw, zazwyczaj też okres świętowania wydłuża się ze względu na noc sylwestrową.

Dla urozmaicenia:

Choć jajka w majonezie z ogórkiem kiszonym to ponadczasowy przebój, wśród gości furorę zrobią również jajka z farszem z tuńczyka, łososia, guacamole, sera, szynki lub pieczarek.