Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym
łatwe
224 osoby zapisały

Składniki
5 sztuk
2 łyżki
10 sztuk
5 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. Układamy na półmisku/talerzu. Ogórki konserwowe kroimy w drobna kosteczkę, mieszamy z koperkiem, rozkruszona mini kosteczka, solą, pieprzem oraz majonezem. Przekładamy wymieszany majonez na jajka. Dekorujemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajka w majonezie z ogorkiem konserwowym
Szukacie pomysłu na uniwersalną przekąskę, pasującą zarówno na świąteczny stół, jak i na mniej oficjalne przyjęcia? Jajka w majonezie z ogórkiem kiszonym to strzał w dziesiątkę. Na półmiskach prezentują się bardzo atrakcyjnie, a smakują? Błyskawiczne tempo, w jakim znikają, mówi samo za siebie!
Dla kogo?
Fani tradycyjnych smaków przepadają za jajkami w majonezie z ogórkiem konserwowym. Jednocześnie potrawa stanowi idealną rozgrzewkę dla kucharzy, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem.
Na jaką okazję?
Niespodziewana wizyta gości? Z jajkami i ogórkiem w majonezie nic Was nie zaskoczy! Miejcie je w zanadrzu, gdy planujecie dużą imprezę, na której obecność potwierdzili goście o bardzo zróżnicowanych upodobaniach smakowych.
Czy wiesz, że?
Wbrew pozorom dużo więcej jajek jest sprzedawanych w okresie bożonarodzeniowym niż wielkanocnym. Jajka nadal pozostają składnikiem wielu potraw, zazwyczaj też okres świętowania wydłuża się ze względu na noc sylwestrową.
Dla urozmaicenia:
Choć jajka w majonezie z ogórkiem kiszonym to ponadczasowy przebój, wśród gości furorę zrobią również jajka z farszem z tuńczyka, łososia, guacamole, sera, szynki lub pieczarek.


































