
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżeczki
5 łyżek
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka kroimy w małą kostkę i nacieramy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso do miękkości. Odstawiamy do wystudzenia.
Krok 2
Ryż gotujemy, tak aby był sypki. Odstawiamy do wystudzenia.
Krok 3
Odsączamy kukurydzę i ananasa z zalewy.
Krok 4
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i drobno siekamy.
Krok 5
Mieszamy wszystkie składniki dodając majonez, curry i rodzynki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej