Sałatka z curry

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

488

34 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżeczki

5 łyżek

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka kroimy w małą kostkę i nacieramy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso do miękkości. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 2

Ryż gotujemy, tak aby był sypki. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 3

Odsączamy kukurydzę i ananasa z zalewy.

Krok 4

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i drobno siekamy.

Krok 5

Mieszamy wszystkie składniki dodając majonez, curry i rodzynki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Letnia sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej