Sałatka z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z curry

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
34 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżeczki

5 łyżek

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka kroimy w małą kostkę i nacieramy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso do miękkości. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 2

Ryż gotujemy, tak aby był sypki. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 3

Odsączamy kukurydzę i ananasa z zalewy.

Krok 4

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i drobno siekamy.

Krok 5

Mieszamy wszystkie składniki dodając majonez, curry i rodzynki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej