
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżeczki
5 łyżek
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka kroimy w małą kostkę i nacieramy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso do miękkości. Odstawiamy do wystudzenia.
Krok 2
Ryż gotujemy, tak aby był sypki. Odstawiamy do wystudzenia.
Krok 3
Odsączamy kukurydzę i ananasa z zalewy.
Krok 4
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i drobno siekamy.
Krok 5
Mieszamy wszystkie składniki dodając majonez, curry i rodzynki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej