Sałatka z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z curry

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

34 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżeczki

5 łyżek

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka kroimy w małą kostkę i nacieramy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej pół godziny. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso do miękkości. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 2

Ryż gotujemy, tak aby był sypki. Odstawiamy do wystudzenia.

Krok 3

Odsączamy kukurydzę i ananasa z zalewy.

Krok 4

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i drobno siekamy.

Krok 5

Mieszamy wszystkie składniki dodając majonez, curry i rodzynki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej