Sałatka z rzodkiewek i sera feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rzodkiewek i sera feta

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 pęczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, rzodkiewki oczyść i pokrój w plasterki.

Krok 2

Ogórek obierz i pokrój w wiórki nożem do obierania jarzyn.

Krok 3

Ser pokrój w kostkę. Zioła rozkrusz ( część odłóż do posypania sera). Oliwę połącz z czosnkiem oraz ziołami.

Krok 5

Rzodkiewki i ogórka polej sosem. Surówkę wymieszaj i posyp serem oraz resztą ziół.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, ziołami, posiekanym czosnkiem i oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej