Sałatka z rzodkiewek i sera feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z rzodkiewek i sera feta

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżeczka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 pęczki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, rzodkiewki oczyść i pokrój w plasterki.

Krok 2

Ogórek obierz i pokrój w wiórki nożem do obierania jarzyn.

Krok 3

Ser pokrój w kostkę. Zioła rozkrusz ( część odłóż do posypania sera). Oliwę połącz z czosnkiem oraz ziołami.

Krok 5

Rzodkiewki i ogórka polej sosem. Surówkę wymieszaj i posyp serem oraz resztą ziół.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, ziołami, posiekanym czosnkiem i oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rzodkiewek i sera feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej