Letnia sałatka koktajlowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia sałatka koktajlowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

150 gramów

10 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

null

30 dekagramów

10 dekagramów

4 sztuki

4 łyżki

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr .

Krok 2

Mięso usmaż na patelni z olejem. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w paski.

Krok 3

Wymieszaj mód, jogurt naturalny, sok z cytryny i majonez. Dopraw solą, pieprzem i curry.

Krok 4

Selera pokrój w kostkę, winogrona przekrój na pół i usuń pestki.

Krok 5

Morele sparz, obierz, usuń pestki i pokrój na cząstki. Ułóż sałatkę w miskach lub specjalnych pucharkach. Polej sosem i przyozdób kawałkami sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej