Letnia sałatka koktajlowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia sałatka koktajlowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

150 gramów

10 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

null

30 dekagramów

10 dekagramów

4 sztuki

4 łyżki

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr .

Krok 2

Mięso usmaż na patelni z olejem. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w paski.

Krok 3

Wymieszaj mód, jogurt naturalny, sok z cytryny i majonez. Dopraw solą, pieprzem i curry.

Krok 4

Selera pokrój w kostkę, winogrona przekrój na pół i usuń pestki.

Krok 5

Morele sparz, obierz, usuń pestki i pokrój na cząstki. Ułóż sałatkę w miskach lub specjalnych pucharkach. Polej sosem i przyozdób kawałkami sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej