
Składniki
null
1 łyżeczka
150 gramów
10 dekagramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
null
30 dekagramów
10 dekagramów
4 sztuki
4 łyżki
15 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr .
Krok 2
Mięso usmaż na patelni z olejem. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w paski.
Krok 3
Wymieszaj mód, jogurt naturalny, sok z cytryny i majonez. Dopraw solą, pieprzem i curry.
Krok 4
Selera pokrój w kostkę, winogrona przekrój na pół i usuń pestki.
Krok 5
Morele sparz, obierz, usuń pestki i pokrój na cząstki. Ułóż sałatkę w miskach lub specjalnych pucharkach. Polej sosem i przyozdób kawałkami sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej