Letnia sałatka koktajlowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Letnia sałatka koktajlowa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżeczka

150 gramów

10 dekagramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

null

30 dekagramów

10 dekagramów

4 sztuki

4 łyżki

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr .

Krok 2

Mięso usmaż na patelni z olejem. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w paski.

Krok 3

Wymieszaj mód, jogurt naturalny, sok z cytryny i majonez. Dopraw solą, pieprzem i curry.

Krok 4

Selera pokrój w kostkę, winogrona przekrój na pół i usuń pestki.

Krok 5

Morele sparz, obierz, usuń pestki i pokrój na cząstki. Ułóż sałatkę w miskach lub specjalnych pucharkach. Polej sosem i przyozdób kawałkami sałaty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Letnia sałatka koktajlowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej