
Składniki
null
1 łyżeczka
150 gramów
10 dekagramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
null
30 dekagramów
10 dekagramów
4 sztuki
4 łyżki
15 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka oprósz Przyprawą do kurczaka Knorr .
Krok 2
Mięso usmaż na patelni z olejem. Odstaw do ostygnięcia i pokrój w paski.
Krok 3
Wymieszaj mód, jogurt naturalny, sok z cytryny i majonez. Dopraw solą, pieprzem i curry.
Krok 4
Selera pokrój w kostkę, winogrona przekrój na pół i usuń pestki.
Krok 5
Morele sparz, obierz, usuń pestki i pokrój na cząstki. Ułóż sałatkę w miskach lub specjalnych pucharkach. Polej sosem i przyozdób kawałkami sałaty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































