Sałatka z pieczoną papryką i młodą cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z pieczoną papryką i młodą cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

0.25 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj dokładnie, osusz i rozkrój na połówki. Usuń nasionka i podsmaż w kawałkach na rozgrzanej patelni tylko stroną ze skórką.

Krok 2

Gdy skórka mocno się zarumieni, papryki zdejmij, przykryj ściereczką i odstaw do wystygnięcia.

Krok 3

Ściągnij skórkę, papryki potnij w paski i ułóż na półmisku. Oprósz posiekaną cebulką.

Krok 4

Oliwę rozetrzyj razem z pokrojonym drobno czosnkiem i 2 łyżkami winnego octu. Dopraw do smaku i polej sałatkę sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pieczoną papryką i młodą cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pieczoną papryką i młodą cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pieczoną papryką i młodą cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pieczoną papryką i młodą cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pieczoną papryką i młodą cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pieczoną papryką i młodą cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pieczoną papryką i młodą cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pieczoną papryką i młodą cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej