
Składniki
500 gramów
4 sztuki
250 gramów
2 łyżki
80 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Połóż na talerzach. Okonia pokrój na mniejsze porcje i skrop oliwą oraz przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.

Krok 2
Rozgrzej pozostałą oliwę na patelni i smaż rybę od strony skóry przez kilka minut, aby była chrupiąca.

Krok 3
Następnie przełóż rybę na drugą stronę, dodaj całe pomidory i sok z cytryny. Smaż jeszcze minutę.

Krok 4
Usmażoną rybę połóż na sałacie. Całość skrop oliwą z patelni i podawaj. Sałatka doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z grillowanym okoniem
Świetnym sposobem na podanie grillowanej ryby jest połączenie jej z prostą sałatką, którą przyrządzisz na bazie miksu sałat – świetnie sprawdzi się taki z roszponką lub rukolą. W daniu z tego przepisu wykorzystany został świeży okoń, ale zastąpisz go także inną rybą słodkowodną, np. szczupakiem lub sandaczem. Dla uzyskania intensywnego smaku, polej ją oliwą i posyp przyprawą uniwersalną. Filety smaż na rozgrzanej patelni, najlepiej grillowej, najpierw od strony skóry, aby nabrały chrupkości. Następnie przełóż je na drugą stronę i dodaj kilka pomidorków cherry w całości oraz sok wyciśnięty z cytryny. Sałatę opłucz, osusz i rozłóż na talerzach. Na wierzchu umieść rybę z pomidorami, a całość skrop dodatkowo oliwą. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu z dodatkiem świeżego białego pieczywa, np. ciabatty lub bagietki. Takie danie będzie doskonałą propozycją na kolację, jak również na przystawkę przed daniem głównym. Mamy nadzieję, że przyrządzanie wybornych potraw z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.