Sałatka tortellini z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tortellini z pomidorami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

5 sztuk

20 dekagramów

4 łyżki

6 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować tortelini według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w kostki i odsączyć.

Krok 2

Szynkę pokroić w kostkę. Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i majonezem.

Krok 3

Wszystkie składniki przełożyć do miski, polać sosem czosnkowym doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej