
Składniki
30 dekagramów
1 sztuka
5 sztuk
20 dekagramów
4 łyżki
6 łyżek
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować tortelini według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w kostki i odsączyć.
Krok 2
Szynkę pokroić w kostkę. Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i majonezem.
Krok 3
Wszystkie składniki przełożyć do miski, polać sosem czosnkowym doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej