Sałatka tortellini z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tortellini z pomidorami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

5 sztuk

20 dekagramów

4 łyżki

6 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować tortelini według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w kostki i odsączyć.

Krok 2

Szynkę pokroić w kostkę. Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i majonezem.

Krok 3

Wszystkie składniki przełożyć do miski, polać sosem czosnkowym doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ogórki konserwowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej