Sałatka tortellini z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tortellini z pomidorami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

5 sztuk

20 dekagramów

4 łyżki

6 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować tortelini według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w kostki i odsączyć.

Krok 2

Szynkę pokroić w kostkę. Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i majonezem.

Krok 3

Wszystkie składniki przełożyć do miski, polać sosem czosnkowym doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szpinakowe naleśniki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej