Sałatka tortellini z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka tortellini z pomidorami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 sztuka

5 sztuk

20 dekagramów

4 łyżki

6 łyżek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować tortelini według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w kostki i odsączyć.

Krok 2

Szynkę pokroić w kostkę. Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i majonezem.

Krok 3

Wszystkie składniki przełożyć do miski, polać sosem czosnkowym doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka tortellini z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej