
Składniki
30 dekagramów
1 sztuka
5 sztuk
20 dekagramów
4 łyżki
6 łyżek
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować tortelini według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Pokroić w kostki i odsączyć.
Krok 2
Szynkę pokroić w kostkę. Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z jogurtem i majonezem.
Krok 3
Wszystkie składniki przełożyć do miski, polać sosem czosnkowym doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































