Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Autor: zielonakuchnia92

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

50 gramów

5 sztuk

5 łyżek

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę pęczak gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 2

W tym czasie ser i pomidory kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy do niej tuńczyka odsączonego z zalewy, a także przestudzoną kaszę pęczak.

Krok 3

W kubku mieszamy majonez z musztardą i pieprzem bałkańskim. Dodajemy do reszty składników i dokładnie mieszamy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej