Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Autor: zielonakuchnia92

ratingratingratingratingrating

5

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

1 opakowanie

50 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę pęczak gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 2

W tym czasie ser i pomidory kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy do niej tuńczyka odsączonego z zalewy, a także przestudzoną kaszę pęczak.

Krok 3

W kubku mieszamy majonez z musztardą i pieprzem bałkańskim. Dodajemy do reszty składników i dokładnie mieszamy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej