Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Autor: zielonakuchnia92

ratingratingratingratingrating

5

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

1 opakowanie

50 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę pęczak gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 2

W tym czasie ser i pomidory kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy do niej tuńczyka odsączonego z zalewy, a także przestudzoną kaszę pęczak.

Krok 3

W kubku mieszamy majonez z musztardą i pieprzem bałkańskim. Dodajemy do reszty składników i dokładnie mieszamy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej