Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Autor: zielonakuchnia92

ratingratingratingratingrating

5

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

1 opakowanie

50 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę pęczak gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 2

W tym czasie ser i pomidory kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy do niej tuńczyka odsączonego z zalewy, a także przestudzoną kaszę pęczak.

Krok 3

W kubku mieszamy majonez z musztardą i pieprzem bałkańskim. Dodajemy do reszty składników i dokładnie mieszamy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej