Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Autor: zielonakuchnia92

ratingratingratingratingrating

5

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

1 opakowanie

50 gramów

1 opakowanie

5 sztuk

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę pęczak gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie odstawiamy do wystygnięcia.

Krok 2

W tym czasie ser i pomidory kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy do niej tuńczyka odsączonego z zalewy, a także przestudzoną kaszę pęczak.

Krok 3

W kubku mieszamy majonez z musztardą i pieprzem bałkańskim. Dodajemy do reszty składników i dokładnie mieszamy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej