Sałatka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
łatwe
51 osób zapisało

Składniki
2 łyżeczki
1 opakowanie
50 gramów
1 opakowanie
5 sztuk
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę pęczak gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 2
W tym czasie ser i pomidory kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, dodajemy do niej tuńczyka odsączonego z zalewy, a także przestudzoną kaszę pęczak.
Krok 3
W kubku mieszamy majonez z musztardą i pieprzem bałkańskim. Dodajemy do reszty składników i dokładnie mieszamy. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































