
Składniki
8 plastrów
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tak więc zaczynamy od opłukania selera i jego pokrojenia. Seler kroimy najpierw na paski a potem na kosteczki.
Krok 2
Następnie do tak pokrojonego selera dodajemy kukurydzę z puszki i pokrojonego ananasa. Na koniec dodajemy jeszcze ser żółty, który również kroimy w kostkę. Ja miałam ser żółty w plasterkach, więc dałam ich ok. 8 plastrów.
Krok 3
Wszystko dokładnie mieszamy delikatnie i przygotowujemy miksturę do wykończenia sałatki. Czyli bierzemy 2 łyżki jogurtu naturalnego i 2 łyżki majonezu (w tym wypadku był akurat Majonez Dekoracyjny Winiary) i do smaku przyprawiamy pieprzem.I gotowe! Należy tylko wszystko wymieszać i przełożyć do naczynia, w którym sałatka będzie podawana.Życzę SMACZNEGO!!!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej