Sałatka z selera naciowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selera naciowego

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tak więc zaczynamy od opłukania selera i jego pokrojenia. Seler kroimy najpierw na paski a potem na kosteczki.

Krok 2

Następnie do tak pokrojonego selera dodajemy kukurydzę z puszki i pokrojonego ananasa. Na koniec dodajemy jeszcze ser żółty, który również kroimy w kostkę. Ja miałam ser żółty w plasterkach, więc dałam ich ok. 8 plastrów.

Krok 3

Wszystko dokładnie mieszamy delikatnie i przygotowujemy miksturę do wykończenia sałatki. Czyli bierzemy 2 łyżki jogurtu naturalnego i 2 łyżki majonezu (w tym wypadku był akurat Majonez Dekoracyjny Winiary) i do smaku przyprawiamy pieprzem.I gotowe! Należy tylko wszystko wymieszać i przełożyć do naczynia, w którym sałatka będzie podawana.Życzę SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka fusilli
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej