Sałatka z selera naciowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selera naciowego

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tak więc zaczynamy od opłukania selera i jego pokrojenia. Seler kroimy najpierw na paski a potem na kosteczki.

Krok 2

Następnie do tak pokrojonego selera dodajemy kukurydzę z puszki i pokrojonego ananasa. Na koniec dodajemy jeszcze ser żółty, który również kroimy w kostkę. Ja miałam ser żółty w plasterkach, więc dałam ich ok. 8 plastrów.

Krok 3

Wszystko dokładnie mieszamy delikatnie i przygotowujemy miksturę do wykończenia sałatki. Czyli bierzemy 2 łyżki jogurtu naturalnego i 2 łyżki majonezu (w tym wypadku był akurat Majonez Dekoracyjny Winiary) i do smaku przyprawiamy pieprzem.I gotowe! Należy tylko wszystko wymieszać i przełożyć do naczynia, w którym sałatka będzie podawana.Życzę SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej