Sałatka z selera naciowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z selera naciowego

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tak więc zaczynamy od opłukania selera i jego pokrojenia. Seler kroimy najpierw na paski a potem na kosteczki.

Krok 2

Następnie do tak pokrojonego selera dodajemy kukurydzę z puszki i pokrojonego ananasa. Na koniec dodajemy jeszcze ser żółty, który również kroimy w kostkę. Ja miałam ser żółty w plasterkach, więc dałam ich ok. 8 plastrów.

Krok 3

Wszystko dokładnie mieszamy delikatnie i przygotowujemy miksturę do wykończenia sałatki. Czyli bierzemy 2 łyżki jogurtu naturalnego i 2 łyżki majonezu (w tym wypadku był akurat Majonez Dekoracyjny Winiary) i do smaku przyprawiamy pieprzem.I gotowe! Należy tylko wszystko wymieszać i przełożyć do naczynia, w którym sałatka będzie podawana.Życzę SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z selera naciowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej