Sałatka z bakłażanów inaczej

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju oraz maśle*.

Krok 2

Bakłażany pokrój w plastry i wrzuć do cebuli, gdy ta zmięknie.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Selera pokrój na małe kawałki. Dodaj do bakłażanów i duś do czasu, gdy seler zmięknie.

Krok 4

Rozpuść cukier w occie winnym i polej nim jarzyny. Gotuj około 15 minut.

Krok 5

Dopraw solą i pieprzem. Po ostudzeniu wymieszaj z kaparami i przybierz oliwkami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej