Sałatka z bakłażanów inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bakłażanów inaczej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju oraz maśle*.

Krok 2

Bakłażany pokrój w plastry i wrzuć do cebuli, gdy ta zmięknie.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Selera pokrój na małe kawałki. Dodaj do bakłażanów i duś do czasu, gdy seler zmięknie.

Krok 4

Rozpuść cukier w occie winnym i polej nim jarzyny. Gotuj około 15 minut.

Krok 5

Dopraw solą i pieprzem. Po ostudzeniu wymieszaj z kaparami i przybierz oliwkami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej