Sałatka z bakłażanów inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bakłażanów inaczej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju oraz maśle*.

Krok 2

Bakłażany pokrój w plastry i wrzuć do cebuli, gdy ta zmięknie.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Selera pokrój na małe kawałki. Dodaj do bakłażanów i duś do czasu, gdy seler zmięknie.

Krok 4

Rozpuść cukier w occie winnym i polej nim jarzyny. Gotuj około 15 minut.

Krok 5

Dopraw solą i pieprzem. Po ostudzeniu wymieszaj z kaparami i przybierz oliwkami. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bakłażanów inaczej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej