Sałatka rzodkiewkowo - oliwkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka rzodkiewkowo - oliwkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

20 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

4 pęczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewki opłukaj i pokrój w półplasterki.

Krok 2

Pieczarki oczyść i pokrój w paski. Podsmaż je na oliwie. Dodaj oliwki, rzodkiewki i wino.

Krok 3

Duś do czasu, gdy składniki staną się miękkie i dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej