
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
20 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
4 pęczki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzodkiewki opłukaj i pokrój w półplasterki.
Krok 2
Pieczarki oczyść i pokrój w paski. Podsmaż je na oliwie. Dodaj oliwki, rzodkiewki i wino.
Krok 3
Duś do czasu, gdy składniki staną się miękkie i dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej