
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
20 dekagramów
1 szczypta
1 szczypta
1 opakowanie
4 pęczki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rzodkiewki opłukaj i pokrój w półplasterki.
Krok 2
Pieczarki oczyść i pokrój w paski. Podsmaż je na oliwie. Dodaj oliwki, rzodkiewki i wino.
Krok 3
Duś do czasu, gdy składniki staną się miękkie i dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej