Sałatka rzodkiewkowo - oliwkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka rzodkiewkowo - oliwkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

20 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

4 pęczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewki opłukaj i pokrój w półplasterki.

Krok 2

Pieczarki oczyść i pokrój w paski. Podsmaż je na oliwie. Dodaj oliwki, rzodkiewki i wino.

Krok 3

Duś do czasu, gdy składniki staną się miękkie i dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej