Sałatka rzodkiewkowo - oliwkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka rzodkiewkowo - oliwkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

20 dekagramów

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

4 pęczki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rzodkiewki opłukaj i pokrój w półplasterki.

Krok 2

Pieczarki oczyść i pokrój w paski. Podsmaż je na oliwie. Dodaj oliwki, rzodkiewki i wino.

Krok 3

Duś do czasu, gdy składniki staną się miękkie i dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka rzodkiewkowo  - oliwkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krupnik delikatny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej