
Składniki
0.25 sztuki
1 sztuka
1 szklanka
0.5 sztuki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuła dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy na parze ok 5 min (musi pozostać jędrny), a następnie wrzucamy na kilka sekund do lodowatej wody i odsączamy (w ten sposób nie straci koloru) – można go jeszcze lekko przesiekać.
Krok 2
Marchew obieramy lub dokładnie szorujemy – siekamy drobno nożem lub ścieramy na tarce.
Krok 3
Kiełki płuczemy pod bieżąca woda i odsączamy.
Krok 4
Kapustę pekińską szatkujemy drobno i oprószamy szczyptą soli by zmiękła.
Krok 5
Wszystkie składniki układamy na talerzu. Przygotowujemy sos. Do jogurtu dodajemy przyprawy i mieszamy. Polewamy sałatkę i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej