Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką
łatwe
434 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
10 sztuk
1 sztuka
50 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety skrop oliwą i posyp przyprawą do mięs. Stwórz pieczarkowy sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 300 ml zimnej wody.
Krok 2
Pieczarki pokrój w ósemki a paprykę w paski. Przesmaż w rondelku na rozgrzanej oliwie, następnie wlej przygotowany sos i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 minut.
Krok 3
Przygotowane mięso usmaż z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej patelni. Gotowe kotlety podawaj z ryżem polane aromatycznym, pieczarkowym sosem.

Dobra rada:
Jeśli w Twojej spiżarni znajdują się suszone grzyby, namocz je w gorącej wodzie (5-6 szt.), następnie pokrój w cienkie paski i dodaj do sosu. Sos nabierze mocnego aromatu leśnych grzybów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej