Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

426 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

274 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

374 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

10 sztuk

1 sztuka

50 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety skrop oliwą i posyp przyprawą do mięs. Stwórz pieczarkowy sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 300 ml zimnej wody.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ósemki a paprykę w paski. Przesmaż w rondelku na rozgrzanej oliwie, następnie wlej przygotowany sos i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Przygotowane mięso usmaż z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej patelni. Gotowe kotlety podawaj z ryżem polane aromatycznym, pieczarkowym sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w Twojej spiżarni znajdują się suszone grzyby, namocz je w gorącej wodzie (5-6 szt.), następnie pokrój w cienkie paski i dodaj do sosu. Sos nabierze mocnego aromatu leśnych grzybów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety mielone
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej