Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką
łatwe
411 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
10 sztuk
1 sztuka
50 mililitrów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety skrop oliwą i posyp przyprawą do mięs. Stwórz pieczarkowy sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 300 ml zimnej wody.
Krok 2
Pieczarki pokrój w ósemki a paprykę w paski. Przesmaż w rondelku na rozgrzanej oliwie, następnie wlej przygotowany sos i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 minut.
Krok 3
Przygotowane mięso usmaż z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej patelni. Gotowe kotlety podawaj z ryżem polane aromatycznym, pieczarkowym sosem.
Dobra rada:
Jeśli w Twojej spiżarni znajdują się suszone grzyby, namocz je w gorącej wodzie (5-6 szt.), następnie pokrój w cienkie paski i dodaj do sosu. Sos nabierze mocnego aromatu leśnych grzybów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej