Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

409 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

271 osób wydrukowało

Pobierz pdf

355 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

10 sztuk

1 sztuka

50 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety skrop oliwą i posyp przyprawą do mięs. Stwórz pieczarkowy sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 300 ml zimnej wody.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ósemki a paprykę w paski. Przesmaż w rondelku na rozgrzanej oliwie, następnie wlej przygotowany sos i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Przygotowane mięso usmaż z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej patelni. Gotowe kotlety podawaj z ryżem polane aromatycznym, pieczarkowym sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w Twojej spiżarni znajdują się suszone grzyby, namocz je w gorącej wodzie (5-6 szt.), następnie pokrój w cienkie paski i dodaj do sosu. Sos nabierze mocnego aromatu leśnych grzybów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej