Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

467 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

287 osób wydrukowało

Pobierz pdf

434 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

10 sztuk

1 sztuka

50 mililitrów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety skrop oliwą i posyp przyprawą do mięs. Stwórz pieczarkowy sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 300 ml zimnej wody.

Krok 2

Pieczarki pokrój w ósemki a paprykę w paski. Przesmaż w rondelku na rozgrzanej oliwie, następnie wlej przygotowany sos i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 minut.

Krok 3

Przygotowane mięso usmaż z obu stron na złoty kolor na rozgrzanej patelni. Gotowe kotlety podawaj z ryżem polane aromatycznym, pieczarkowym sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w Twojej spiżarni znajdują się suszone grzyby, namocz je w gorącej wodzie (5-6 szt.), następnie pokrój w cienkie paski i dodaj do sosu. Sos nabierze mocnego aromatu leśnych grzybów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z paprykąKotlety wieprzowe z sosem pieczarkowym z papryką

Kotlety skrop oliwą i posyp przyprawą do mięs. Stwórz pieczarkowy sos łącząc zawartość opakowania Knorr z 300 ml zimnej wody.