Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

1 pęczek

500 gramów

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotowujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu dorzucając do wody kostkę czosnkową Knorr ii dolewając kilka kropli oliwy.

Krok 2

Na odrobinie oliwy szklimy drobno posiekane szalotki, pod koniec dorzucamy ząbek czosnku. Uważając aby się nie spalił ( bo będzie gorzki). na patelnie wlewamy ricottę i śmietanę. Delikatnie podgrzewamy. Dokładamy do sosu posiekane sery i starty parmezan. Na koniec wrzucamy posiekanego łososia i zioła. Całość doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.

Krok 3

Makaronu nie przelewamy zimną wodą i podajemy z gorącym sosem.

Magdalena Tomaszek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej