Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

1 pęczek

500 gramów

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotowujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu dorzucając do wody kostkę czosnkową Knorr ii dolewając kilka kropli oliwy.

Krok 2

Na odrobinie oliwy szklimy drobno posiekane szalotki, pod koniec dorzucamy ząbek czosnku. Uważając aby się nie spalił ( bo będzie gorzki). na patelnie wlewamy ricottę i śmietanę. Delikatnie podgrzewamy. Dokładamy do sosu posiekane sery i starty parmezan. Na koniec wrzucamy posiekanego łososia i zioła. Całość doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.

Krok 3

Makaronu nie przelewamy zimną wodą i podajemy z gorącym sosem.

Magdalena Tomaszek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej