Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

150 gramów

100 gramów

500 gramów

1 pęczek

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron przygotowujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu dorzucając do wody kostkę czosnkową Knorr ii dolewając kilka kropli oliwy.

Krok 2

Na odrobinie oliwy szklimy drobno posiekane szalotki, pod koniec dorzucamy ząbek czosnku. Uważając aby się nie spalił ( bo będzie gorzki). na patelnie wlewamy ricottę i śmietanę. Delikatnie podgrzewamy. Dokładamy do sosu posiekane sery i starty parmezan. Na koniec wrzucamy posiekanego łososia i zioła. Całość doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.

Krok 3

Makaronu nie przelewamy zimną wodą i podajemy z gorącym sosem.

Magdalena Tomaszek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagiatelle quatro fromaggi z wędzonym łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej