
Składniki
0.5 kilograma
6 łyżek
2 sztuki
null szczypt
null szczypt
150 gramów
0.5 szklanki
1 sztuka
2 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso rozłóż na desce , wewnętrzną stronę natrzyj solą , pieprzem oraz papryką słodką.
Krok 2
Marchewkę obierz i razem z cukinią pokrój w plastry a następnie w długie słupki.
Krok 3
. Ser feta pokrój w grubą zapałkę.
Krok 4
Warzywa równo rozłóż na mięsie i posyp serem. Mięso zwiń formując grubą roladę. Zepnij wykałaczkami i owiń sznurkiem kuchennym. Oprósz solą, pieprzem, ułóż na blasze i polej olejem.
Krok 5
Nagrzej piekarnik do temperatury 190 stopni i piecz przez 120 minut.
Krok 6
W trakcie pieczenia po 30 minutach polej mięso bulionem.
Krok 7
W trakcie pieczenia często polewaj sosem powstałym z pieczenia. Gotową pieczeń pokrój w grube plastry.
Krok 8
Sos powstały w trakcie pieczenia wymieszaj ze śmietaną, zagotuj i polej roladę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej