
Składniki
0.5 kilograma
6 łyżek
2 sztuki
null szczypt
null szczypt
150 gramów
0.5 szklanki
1 sztuka
2 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso rozłóż na desce , wewnętrzną stronę natrzyj solą , pieprzem oraz papryką słodką.
Krok 2
Marchewkę obierz i razem z cukinią pokrój w plastry a następnie w długie słupki.
Krok 3
. Ser feta pokrój w grubą zapałkę.
Krok 4
Warzywa równo rozłóż na mięsie i posyp serem. Mięso zwiń formując grubą roladę. Zepnij wykałaczkami i owiń sznurkiem kuchennym. Oprósz solą, pieprzem, ułóż na blasze i polej olejem.
Krok 5
Nagrzej piekarnik do temperatury 190 stopni i piecz przez 120 minut.
Krok 6
W trakcie pieczenia po 30 minutach polej mięso bulionem.
Krok 7
W trakcie pieczenia często polewaj sosem powstałym z pieczenia. Gotową pieczeń pokrój w grube plastry.
Krok 8
Sos powstały w trakcie pieczenia wymieszaj ze śmietaną, zagotuj i polej roladę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej