Mostek z farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mostek z farszem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

6 łyżek

2 sztuki

null szczypt

null szczypt

150 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozłóż na desce , wewnętrzną stronę natrzyj solą , pieprzem oraz papryką słodką.

Krok 2

Marchewkę obierz i razem z cukinią pokrój w plastry a następnie w długie słupki.

Krok 3

. Ser feta pokrój w grubą zapałkę.

Krok 4

Warzywa równo rozłóż na mięsie i posyp serem. Mięso zwiń formując grubą roladę. Zepnij wykałaczkami i owiń sznurkiem kuchennym. Oprósz solą, pieprzem, ułóż na blasze i polej olejem.

Krok 5

Nagrzej piekarnik do temperatury 190 stopni i piecz przez 120 minut.

Krok 6

W trakcie pieczenia po 30 minutach polej mięso bulionem.

Krok 7

W trakcie pieczenia często polewaj sosem powstałym z pieczenia. Gotową pieczeń pokrój w grube plastry.

Krok 8

Sos powstały w trakcie pieczenia wymieszaj ze śmietaną, zagotuj i polej roladę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej