
Składniki
0.5 kilograma
6 łyżek
2 sztuki
null szczypt
null szczypt
150 gramów
0.5 szklanki
1 sztuka
2 kilogramy
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso rozłóż na desce , wewnętrzną stronę natrzyj solą , pieprzem oraz papryką słodką.
Krok 2
Marchewkę obierz i razem z cukinią pokrój w plastry a następnie w długie słupki.
Krok 3
. Ser feta pokrój w grubą zapałkę.
Krok 4
Warzywa równo rozłóż na mięsie i posyp serem. Mięso zwiń formując grubą roladę. Zepnij wykałaczkami i owiń sznurkiem kuchennym. Oprósz solą, pieprzem, ułóż na blasze i polej olejem.
Krok 5
Nagrzej piekarnik do temperatury 190 stopni i piecz przez 120 minut.
Krok 6
W trakcie pieczenia po 30 minutach polej mięso bulionem.
Krok 7
W trakcie pieczenia często polewaj sosem powstałym z pieczenia. Gotową pieczeń pokrój w grube plastry.
Krok 8
Sos powstały w trakcie pieczenia wymieszaj ze śmietaną, zagotuj i polej roladę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































