Mostek z farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mostek z farszem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

6 łyżek

2 sztuki

null szczypt

null szczypt

150 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozłóż na desce , wewnętrzną stronę natrzyj solą , pieprzem oraz papryką słodką.

Krok 2

Marchewkę obierz i razem z cukinią pokrój w plastry a następnie w długie słupki.

Krok 3

. Ser feta pokrój w grubą zapałkę.

Krok 4

Warzywa równo rozłóż na mięsie i posyp serem. Mięso zwiń formując grubą roladę. Zepnij wykałaczkami i owiń sznurkiem kuchennym. Oprósz solą, pieprzem, ułóż na blasze i polej olejem.

Krok 5

Nagrzej piekarnik do temperatury 190 stopni i piecz przez 120 minut.

Krok 6

W trakcie pieczenia po 30 minutach polej mięso bulionem.

Krok 7

W trakcie pieczenia często polewaj sosem powstałym z pieczenia. Gotową pieczeń pokrój w grube plastry.

Krok 8

Sos powstały w trakcie pieczenia wymieszaj ze śmietaną, zagotuj i polej roladę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Burgery z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej