Mostek z farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mostek z farszem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

0.5 kilograma

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

null szczypt

null szczypt

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozłóż na desce , wewnętrzną stronę natrzyj solą , pieprzem oraz papryką słodką.

Krok 2

Marchewkę obierz i razem z cukinią pokrój w plastry a następnie w długie słupki.

Krok 3

. Ser feta pokrój w grubą zapałkę.

Krok 4

Warzywa równo rozłóż na mięsie i posyp serem. Mięso zwiń formując grubą roladę. Zepnij wykałaczkami i owiń sznurkiem kuchennym. Oprósz solą, pieprzem, ułóż na blasze i polej olejem.

Krok 5

Nagrzej piekarnik do temperatury 190 stopni i piecz przez 120 minut.

Krok 6

W trakcie pieczenia po 30 minutach polej mięso bulionem.

Krok 7

W trakcie pieczenia często polewaj sosem powstałym z pieczenia. Gotową pieczeń pokrój w grube plastry.

Krok 8

Sos powstały w trakcie pieczenia wymieszaj ze śmietaną, zagotuj i polej roladę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mostek z farszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej