Kapusta z pomidorami
i natką pietruszki
łatwe
355 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkuj kapustę i przysmaż ją na maśle, po czym zalej niewielką ilością wrzącej wody i duś przez 20 minut.

Krok 2
Pokrój pomidory w drobną kostkę wraz z natką pietruszki, dodaj do kapusty.

Krok 3
Dodaj pokruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr i 3 łyżki masła.

Krok 4
Całość dokładnie wymieszaj i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, po czym podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kapusta z pomidorami
Na myśl o daniach z kapusty do głowy przychodzi Ci tylko bigos? Ale przecież tyle z nim zachodu, że na co dzień nie chciałoby Ci się go przyrządzać. Nie musisz! Z nami wyczarujesz pyszne danie z kapusty w 30 minut. Biała kapusta z pomidorami zachwyci Cię swoją prostotą i smakiem!
Dla kogo?
Dla miłośników dań bezmięsnych. I dla wszystkich tych, którzy cenią sobie szybkie dania oraz nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni. 30 minut na młodą kapustę z pomidorami całkowicie wystarczy!
Na jaką okazję?
Kapusta w pomidorach to idealny wybór na codzienny obiad, gdy nie masz dużo czasu na gotowanie. Przygotujesz ją błyskawicznie po powrocie z pracy i zaoszczędzisz czas na relaks!
Czy wiesz, że?
Wiosną i latem, kiedy kapusta jest jeszcze młoda i delikatna, danie będzie gotowe szybko. Jesienią i zimą potrzeba więcej czasu, bo kapusta jest już twardsza. Sprawdzaj na bieżąco jej miękkość, aby kapusta z pomidorami była dokładnie taka, jaką lubisz najbardziej. Naszym zdaniem młoda kapusta z pomidorami smakuje wybornie.
Dla urozmaicenia
Brakuje Ci w tym przepisie mięsa? Nie ma problemu! Dodaj trochę kiełbasy, a biała kapusta z pomidorami będzie jeszcze bardziej syta.