Kapusta z pomidorami
i natką pietruszki
łatwe
356 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkuj kapustę i przysmaż ją na maśle, po czym zalej niewielką ilością wrzącej wody i duś przez 20 minut.

Krok 2
Pokrój pomidory w drobną kostkę wraz z natką pietruszki, dodaj do kapusty.

Krok 3
Dodaj pokruszoną przyprawę w mini kostkach Knorr i 3 łyżki masła.

Krok 4
Całość dokładnie wymieszaj i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, po czym podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kapusta z pomidorami
Na myśl o daniach z kapusty do głowy przychodzi Ci tylko bigos? Ale przecież tyle z nim zachodu, że na co dzień nie chciałoby Ci się go przyrządzać. Nie musisz! Z nami wyczarujesz pyszne danie z kapusty w 30 minut. Biała kapusta z pomidorami zachwyci Cię swoją prostotą i smakiem!
Dla kogo?
Dla miłośników dań bezmięsnych. I dla wszystkich tych, którzy cenią sobie szybkie dania oraz nie lubią spędzać dużo czasu w kuchni. 30 minut na młodą kapustę z pomidorami całkowicie wystarczy!
Na jaką okazję?
Kapusta w pomidorach to idealny wybór na codzienny obiad, gdy nie masz dużo czasu na gotowanie. Przygotujesz ją błyskawicznie po powrocie z pracy i zaoszczędzisz czas na relaks!
Czy wiesz, że?
Wiosną i latem, kiedy kapusta jest jeszcze młoda i delikatna, danie będzie gotowe szybko. Jesienią i zimą potrzeba więcej czasu, bo kapusta jest już twardsza. Sprawdzaj na bieżąco jej miękkość, aby kapusta z pomidorami była dokładnie taka, jaką lubisz najbardziej. Naszym zdaniem młoda kapusta z pomidorami smakuje wybornie.
Dla urozmaicenia
Brakuje Ci w tym przepisie mięsa? Nie ma problemu! Dodaj trochę kiełbasy, a biała kapusta z pomidorami będzie jeszcze bardziej syta.



































