Kapusta kiszona z pigwą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta kiszona z pigwą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

200 gramów

3 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pigwy cienko obierz, wyrzuć gniazda nasienne pokrój w plasterki, włóż do rondla, zalej winem.

Krok 2

Dodaj miód, goździki i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.

Krok 3

Goździki i listek wyjmij, a w rondlu stop smalec, włóż lekko odciśniętą posiekaną kapustę.

Krok 4

Wymieszaj i duś na małym ogniu ok. 40 minut, pod koniec dopraw pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej