Kapusta kiszona z pigwą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta kiszona z pigwą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 szklanka

2 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pigwy cienko obierz, wyrzuć gniazda nasienne pokrój w plasterki, włóż do rondla, zalej winem.

Krok 2

Dodaj miód, goździki i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.

Krok 3

Goździki i listek wyjmij, a w rondlu stop smalec, włóż lekko odciśniętą posiekaną kapustę.

Krok 4

Wymieszaj i duś na małym ogniu ok. 40 minut, pod koniec dopraw pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej