
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
200 gramów
3 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pigwy cienko obierz, wyrzuć gniazda nasienne pokrój w plasterki, włóż do rondla, zalej winem.
Krok 2
Dodaj miód, goździki i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.
Krok 3
Goździki i listek wyjmij, a w rondlu stop smalec, włóż lekko odciśniętą posiekaną kapustę.
Krok 4
Wymieszaj i duś na małym ogniu ok. 40 minut, pod koniec dopraw pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej