Kapusta kiszona z pigwą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta kiszona z pigwą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

200 gramów

3 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pigwy cienko obierz, wyrzuć gniazda nasienne pokrój w plasterki, włóż do rondla, zalej winem.

Krok 2

Dodaj miód, goździki i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.

Krok 3

Goździki i listek wyjmij, a w rondlu stop smalec, włóż lekko odciśniętą posiekaną kapustę.

Krok 4

Wymieszaj i duś na małym ogniu ok. 40 minut, pod koniec dopraw pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej