
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
200 gramów
3 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pigwy cienko obierz, wyrzuć gniazda nasienne pokrój w plasterki, włóż do rondla, zalej winem.
Krok 2
Dodaj miód, goździki i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.
Krok 3
Goździki i listek wyjmij, a w rondlu stop smalec, włóż lekko odciśniętą posiekaną kapustę.
Krok 4
Wymieszaj i duś na małym ogniu ok. 40 minut, pod koniec dopraw pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej