Kapusta kiszona z pigwą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta kiszona z pigwą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

200 gramów

3 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pigwy cienko obierz, wyrzuć gniazda nasienne pokrój w plasterki, włóż do rondla, zalej winem.

Krok 2

Dodaj miód, goździki i liść laurowy. Gotuj na małym ogniu ok. 15 minut.

Krok 3

Goździki i listek wyjmij, a w rondlu stop smalec, włóż lekko odciśniętą posiekaną kapustę.

Krok 4

Wymieszaj i duś na małym ogniu ok. 40 minut, pod koniec dopraw pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta kiszona z pigwą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej