
Składniki
6 sztuk
4 plastry
3 łyżeczki
1 sztuka
10 sztuk
4 łyżki
4 łyżki
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka roztrzep razem z przyprawami i połowa sera.

Krok 2
Szynkę i czerwoną cebulę posiekaj drobno i podsmaż na patelni, zalej jajkami.

Krok 3
Pomidorki pokrój w plasterki i ułóż na masie jajecznej. Oprósz frittatę startym parmezanem i przyprawami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj przez kilka minut.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej