Frittata z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

4 plastry

3 łyżeczki

1 sztuka

10 sztuk

4 łyżki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzep razem z przyprawami i połowa sera.

Frittata z szynką - Krok 1

Krok 2

Szynkę i czerwoną cebulę posiekaj drobno i podsmaż na patelni, zalej jajkami.

Frittata z szynką - Krok 2

Krok 3

Pomidorki pokrój w plasterki i ułóż na masie jajecznej. Oprósz frittatę startym parmezanem i przyprawami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj przez kilka minut.

Frittata z szynką - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki nadziewane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej