Frittata z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

300 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

4 plastry

3 łyżeczki

1 sztuka

10 sztuk

4 łyżki

4 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzep razem z przyprawami i połowa sera.

Frittata z szynką - Krok 1

Krok 2

Szynkę i czerwoną cebulę posiekaj drobno i podsmaż na patelni, zalej jajkami.

Frittata z szynką - Krok 2

Krok 3

Pomidorki pokrój w plasterki i ułóż na masie jajecznej. Oprósz frittatę startym parmezanem i przyprawami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj przez kilka minut.

Frittata z szynką - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Frittata z szynkąFrittata z szynką

Jajka roztrzep razem z przyprawami i połowa sera.