
Składniki
6 sztuk
4 plastry
3 łyżeczki
1 sztuka
10 sztuk
4 łyżki
4 łyżki
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka roztrzep razem z przyprawami i połowa sera.

Krok 2
Szynkę i czerwoną cebulę posiekaj drobno i podsmaż na patelni, zalej jajkami.

Krok 3
Pomidorki pokrój w plasterki i ułóż na masie jajecznej. Oprósz frittatę startym parmezanem i przyprawami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj przez kilka minut.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej