Frittata z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frittata z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

300 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

4 plastry

3 łyżeczki

1 sztuka

10 sztuk

4 łyżki

4 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzep razem z przyprawami i połowa sera.

Frittata z szynką - Krok 1

Krok 2

Szynkę i czerwoną cebulę posiekaj drobno i podsmaż na patelni, zalej jajkami.

Frittata z szynką - Krok 2

Krok 3

Pomidorki pokrój w plasterki i ułóż na masie jajecznej. Oprósz frittatę startym parmezanem i przyprawami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj przez kilka minut.

Frittata z szynką - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frittata z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Frittata z szynkąFrittata z szynką

Jajka roztrzep razem z przyprawami i połowa sera.