Aromatyczna bruschetta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna bruschetta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

10 listki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciabattę przekrój na połówki, skrop oliwą i wstaw na 1-2 minuty do nagrzanego piekarnika (200 st. C).

Aromatyczna bruschetta - Krok 1

Krok 2

Posiekaj bazylię, czosnek zmiażdż, a pomidory pokrój w plastry. Na upieczoną ciabattę wyłóż czosnek, plastry pomidora i posiekaną bazylię. Posyp ziołami prowansalskimi.

Aromatyczna bruschetta - Krok 2

Krok 3

Oprósz parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz do czasu, gdy ser się rozpuści i lekko przypiecze. Aromatyczną zapiekankę udekoruj listkami świeżej bazylii.

Aromatyczna bruschetta - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej