Aromatyczna bruschetta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna bruschetta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

82 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

10 listki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciabattę przekrój na połówki, skrop oliwą i wstaw na 1-2 minuty do nagrzanego piekarnika (200 st. C).

Aromatyczna bruschetta - Krok 1

Krok 2

Posiekaj bazylię, czosnek zmiażdż, a pomidory pokrój w plastry. Na upieczoną ciabattę wyłóż czosnek, plastry pomidora i posiekaną bazylię. Posyp ziołami prowansalskimi.

Aromatyczna bruschetta - Krok 2

Krok 3

Oprósz parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz do czasu, gdy ser się rozpuści i lekko przypiecze. Aromatyczną zapiekankę udekoruj listkami świeżej bazylii.

Aromatyczna bruschetta - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kokosowe krewetki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej