Aromatyczna bruschetta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna bruschetta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

74 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

10 listki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciabattę przekrój na połówki, skrop oliwą i wstaw na 1-2 minuty do nagrzanego piekarnika (200 st. C).

Aromatyczna bruschetta - Krok 1

Krok 2

Posiekaj bazylię, czosnek zmiażdż, a pomidory pokrój w plastry. Na upieczoną ciabattę wyłóż czosnek, plastry pomidora i posiekaną bazylię. Posyp ziołami prowansalskimi.

Aromatyczna bruschetta - Krok 2

Krok 3

Oprósz parmezanem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piecz do czasu, gdy ser się rozpuści i lekko przypiecze. Aromatyczną zapiekankę udekoruj listkami świeżej bazylii.

Aromatyczna bruschetta - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna bruschetta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej