Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

130 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj cukinię na grubych oczkach i odcedź. Następnie zetrzyj na grubych oczkach marchew, dodaj twaróg, jajko oraz sezam i solidnie dopraw wszystkimi przyprawami. Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj mąkę i jeszcze raz całość wymieszaj.

Krok 2

Do osobnego naczynia wsyp płatki owsiane. Uformuj kotlety w formie kulek, bo podczas pieczenia się jeszcze spłaszczą. Każdą kulkę obtocz w płatkach owsianych.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Wysmaruj papier do pieczenia olejem i ułóż na blaszce kotlety. Kotleciki piecz ok. 15 minut. Podawaj ze świeżymi warzywami i sosem czosnkowym.

DIETETYK DietaAli

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej