Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce

Autor: Dieta Na Zdrowie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

1 sztuka

1 szczypta

50 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

130 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zetrzyj cukinię na grubych oczkach i odcedź. Następnie zetrzyj na grubych oczkach marchew, dodaj twaróg, jajko oraz sezam i solidnie dopraw wszystkimi przyprawami. Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj mąkę i jeszcze raz całość wymieszaj.

Krok 2

Do osobnego naczynia wsyp płatki owsiane. Uformuj kotlety w formie kulek, bo podczas pieczenia się jeszcze spłaszczą. Każdą kulkę obtocz w płatkach owsianych.

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Wysmaruj papier do pieczenia olejem i ułóż na blaszce kotlety. Kotleciki piecz ok. 15 minut. Podawaj ze świeżymi warzywami i sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne kotleciki z cukinii w owsianej panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej