Soczyste pulpety w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste pulpety w sosie pomidorowym

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

3

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

500 gramów

150 mililitrów

2 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix zalewamy wrzątkiem wg przepisu na opakowaniu

Krok 2

Dodajemy mięso, dokładnie mieszamy, formujemy pulpety.

Krok 3

Podsmażamy na oleju. Dodajemy passatę pomidorową oraz ziola. Dusimy na wolnym ogniu.

Krok 4

Dodajemy śmietankę. Mieszając dusimy, aż sos nieco się zredukuje. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej