Soczyste pulpety w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste pulpety w sosie pomidorowym

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

3

heart
25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

500 gramów

150 mililitrów

2 łyżki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix zalewamy wrzątkiem wg przepisu na opakowaniu

Krok 2

Dodajemy mięso, dokładnie mieszamy, formujemy pulpety.

Krok 3

Podsmażamy na oleju. Dodajemy passatę pomidorową oraz ziola. Dusimy na wolnym ogniu.

Krok 4

Dodajemy śmietankę. Mieszając dusimy, aż sos nieco się zredukuje. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste pulpety w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej