
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
500 gramów
150 mililitrów
2 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix zalewamy wrzątkiem wg przepisu na opakowaniu
Krok 2
Dodajemy mięso, dokładnie mieszamy, formujemy pulpety.
Krok 3
Podsmażamy na oleju. Dodajemy passatę pomidorową oraz ziola. Dusimy na wolnym ogniu.
Krok 4
Dodajemy śmietankę. Mieszając dusimy, aż sos nieco się zredukuje. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix Soczyste Pulpety
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej