
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
500 gramów
150 mililitrów
2 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix zalewamy wrzątkiem wg przepisu na opakowaniu
Krok 2
Dodajemy mięso, dokładnie mieszamy, formujemy pulpety.
Krok 3
Podsmażamy na oleju. Dodajemy passatę pomidorową oraz ziola. Dusimy na wolnym ogniu.
Krok 4
Dodajemy śmietankę. Mieszając dusimy, aż sos nieco się zredukuje. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix Soczyste Pulpety
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej