
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
500 gramów
150 mililitrów
2 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix zalewamy wrzątkiem wg przepisu na opakowaniu
Krok 2
Dodajemy mięso, dokładnie mieszamy, formujemy pulpety.
Krok 3
Podsmażamy na oleju. Dodajemy passatę pomidorową oraz ziola. Dusimy na wolnym ogniu.
Krok 4
Dodajemy śmietankę. Mieszając dusimy, aż sos nieco się zredukuje. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej