Placuszki z łososiem

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w szklance wody i ostudź.

Krok 2

Dodaj do niej jajko, makę i wymieszaj.

Krok 3

Pokrój łososia i natkę na drobne paseczki i dorzuć do masy.

Krok 4

Wymieszaj masę i formuj małe, płaskie kotleciki.

Krok 5

Rozgrzej olej na patelni i nakładaj na nią kotleciki. Smaż do zarumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej