Placuszki z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z łososiem

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w szklance wody i ostudź.

Krok 2

Dodaj do niej jajko, makę i wymieszaj.

Krok 3

Pokrój łososia i natkę na drobne paseczki i dorzuć do masy.

Krok 4

Wymieszaj masę i formuj małe, płaskie kotleciki.

Krok 5

Rozgrzej olej na patelni i nakładaj na nią kotleciki. Smaż do zarumienienia.

Iwona Mosoń

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej