Placuszki z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z łososiem

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w szklance wody i ostudź.

Krok 2

Dodaj do niej jajko, makę i wymieszaj.

Krok 3

Pokrój łososia i natkę na drobne paseczki i dorzuć do masy.

Krok 4

Wymieszaj masę i formuj małe, płaskie kotleciki.

Krok 5

Rozgrzej olej na patelni i nakładaj na nią kotleciki. Smaż do zarumienienia.

Iwona Mosoń

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej