Placuszki z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z łososiem

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w szklance wody i ostudź.

Krok 2

Dodaj do niej jajko, makę i wymieszaj.

Krok 3

Pokrój łososia i natkę na drobne paseczki i dorzuć do masy.

Krok 4

Wymieszaj masę i formuj małe, płaskie kotleciki.

Krok 5

Rozgrzej olej na patelni i nakładaj na nią kotleciki. Smaż do zarumienienia.

Iwona Mosoń

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej