Placuszki z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z łososiem

Autor: Iwona Mosoń

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w szklance wody i ostudź.

Krok 2

Dodaj do niej jajko, makę i wymieszaj.

Krok 3

Pokrój łososia i natkę na drobne paseczki i dorzuć do masy.

Krok 4

Wymieszaj masę i formuj małe, płaskie kotleciki.

Krok 5

Rozgrzej olej na patelni i nakładaj na nią kotleciki. Smaż do zarumienienia.

Iwona Mosoń

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej