
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka, paprykę i cukinię pokrój na kawałki średniej wielkości. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Krok 2
Rozgrzej olej na patelni, dodaj oprószonego solą i pieprzem kurczaka i smaż do zrumienienia. Dodaj warzywa, oprócz czosnku. Smaż całość 3 minuty. Dodaj czosnek i koncentrat, smaż 30 sekund. Wrzuć Sos Sałatkowy Włoski Knorr i zalej składniki płynem. Duś na małym ogniu około 20 minut lub do miękkości składników i zgęstnienia sosu. Posyp parmezanem, wymieszaj. Jeśli sos jest za rzadki, dodaj więcej sera.
Krok 3
Podawaj z makaronem, ryżem lub ziemniakami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Włoski z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej