Sos z kurczakiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z kurczakiem i cukinią

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

102

heart
202 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka, paprykę i cukinię pokrój na kawałki średniej wielkości. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni, dodaj oprószonego solą i pieprzem kurczaka i smaż do zrumienienia. Dodaj warzywa, oprócz czosnku. Smaż całość 3 minuty. Dodaj czosnek i koncentrat, smaż 30 sekund. Wrzuć Sos Sałatkowy Włoski Knorr i zalej składniki płynem. Duś na małym ogniu około 20 minut lub do miękkości składników i zgęstnienia sosu. Posyp parmezanem, wymieszaj. Jeśli sos jest za rzadki, dodaj więcej sera.

Krok 3

Podawaj z makaronem, ryżem lub ziemniakami.

1

Opinie o przepisie

  • MaMi Style

    MaMi Style , 09.11.2020

    mega pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej