Sos z kurczakiem i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z kurczakiem i cukinią

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

102

heart
202 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka, paprykę i cukinię pokrój na kawałki średniej wielkości. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Krok 2

Rozgrzej olej na patelni, dodaj oprószonego solą i pieprzem kurczaka i smaż do zrumienienia. Dodaj warzywa, oprócz czosnku. Smaż całość 3 minuty. Dodaj czosnek i koncentrat, smaż 30 sekund. Wrzuć Sos Sałatkowy Włoski Knorr i zalej składniki płynem. Duś na małym ogniu około 20 minut lub do miękkości składników i zgęstnienia sosu. Posyp parmezanem, wymieszaj. Jeśli sos jest za rzadki, dodaj więcej sera.

Krok 3

Podawaj z makaronem, ryżem lub ziemniakami.

1

Opinie o przepisie

  • MaMi Style

    MaMi Style , 09.11.2020

    mega pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z kurczakiem i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej