Dewolaje w chrzanowym sosie

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

2

14 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

50

2 łyżki

100

5

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i rozbij na cienkie płaty. Masło ugnieć z posiekaną natką i odrobiną soli. Na każdym z płatów ułóż masło - zwiń roladki.

Krok 2

Panierkę Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr wysyp na talerzyk. Jajko roztrzep, zamocz w nim roladki a następni obtocz w panierce.

Krok 3

Włoszczyznę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki - włóż do garnka, zalej 0,6 l wody i zagotuj. Dodaj Bulionetkę Knorr. Wywar gotuj na małym ogniu 30 minut.

Krok 4

Roladki smaż na rozgrzanej oliwie 10 minut. Możesz również ominąć proces smażenia i przygotować je w piekarniku - ułóż roladki na kratce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 10-12 minut.

Krok 5

Włoszczyznę zmiksuj dokładnie z wywarem, dodaj chrzan oraz śmietanę - zagotuj.

Krok 6

Przygotuj sos załączony do opakowania Fix - użyj go do sałaty. Zawartość opakowania wymieszaj z majonezem i jogurtem. Gotowe dewolaje podawaj z chrzanowym sosem i sałatą polaną sosem Fix.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej