Dewolaje w chrzanowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dewolaje w chrzanowym sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

50

2 łyżki

100

5

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i rozbij na cienkie płaty. Masło ugnieć z posiekaną natką i odrobiną soli. Na każdym z płatów ułóż masło - zwiń roladki.

Krok 2

Panierkę Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr wysyp na talerzyk. Jajko roztrzep, zamocz w nim roladki a następni obtocz w panierce.

Krok 3

Włoszczyznę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki - włóż do garnka, zalej 0,6 l wody i zagotuj. Dodaj Bulionetkę Knorr. Wywar gotuj na małym ogniu 30 minut.

Krok 4

Roladki smaż na rozgrzanej oliwie 10 minut. Możesz również ominąć proces smażenia i przygotować je w piekarniku - ułóż roladki na kratce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 10-12 minut.

Krok 5

Włoszczyznę zmiksuj dokładnie z wywarem, dodaj chrzan oraz śmietanę - zagotuj.

Krok 6

Przygotuj sos załączony do opakowania Fix - użyj go do sałaty. Zawartość opakowania wymieszaj z majonezem i jogurtem. Gotowe dewolaje podawaj z chrzanowym sosem i sałatą polaną sosem Fix.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej