Dewolaje w chrzanowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dewolaje w chrzanowym sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

50

2 łyżki

100

5

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi umyj i rozbij na cienkie płaty. Masło ugnieć z posiekaną natką i odrobiną soli. Na każdym z płatów ułóż masło - zwiń roladki.

Krok 2

Panierkę Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr wysyp na talerzyk. Jajko roztrzep, zamocz w nim roladki a następni obtocz w panierce.

Krok 3

Włoszczyznę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki - włóż do garnka, zalej 0,6 l wody i zagotuj. Dodaj Bulionetkę Knorr. Wywar gotuj na małym ogniu 30 minut.

Krok 4

Roladki smaż na rozgrzanej oliwie 10 minut. Możesz również ominąć proces smażenia i przygotować je w piekarniku - ułóż roladki na kratce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. na 10-12 minut.

Krok 5

Włoszczyznę zmiksuj dokładnie z wywarem, dodaj chrzan oraz śmietanę - zagotuj.

Krok 6

Przygotuj sos załączony do opakowania Fix - użyj go do sałaty. Zawartość opakowania wymieszaj z majonezem i jogurtem. Gotowe dewolaje podawaj z chrzanowym sosem i sałatą polaną sosem Fix.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dewolaje w chrzanowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Knedle z truskawkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej