Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
3 łyżki
15 dekagramów
10 dekagramów
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 4
Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody.
Krok 5
Następnie do patelni z kiełbasą dodaj warzywną mieszankę oraz kukurydzę – całość smaż kilka minut.
Krok 3
Do przesmażonych warzyw dołóż makaron, następnie wlej Fix Knorr i gotuj kilka minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodaj kiełki, wymieszaj razem i podawaj.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż chwilę razem.
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku, odcedź i skrop oliwą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Smażony makaron po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z kiełbasą i kiełkami
Makaron z kiełbasą to ciekawa alternatywa dla tego typu dań z kurczakiem czy wołowiną. Połącz polskie smaki z orientalnymi – kiełbasę z pieczarkami, warzywa z mieszanki chińskiej oraz azjatycki sos, a otrzymasz danie pełne doskonale komponujących się smaków i kolorów. Żeby jeszcze bardziej urozmaicić jego wygląd, wybierz do niego kolorowy albo czarny makaron świderki (zwykły także pasuje doskonale), a następnie ugotuj go w taki sposób, żeby pozostał lekko twardy. Ostatnim etapem przyrządzania potrawy jest krótkie gotowanie wszystkich składników w sosie, więc makaron jeszcze zmięknie. Na patelni podsmaż kawałki kiełbasy dowolnego gatunku, dodaj pieczarki, a następnie warzywa chińskie. Zamiast gotowej mieszanki możesz dodać marchewkę, paprykę, grzyby mun i kiełki bambusa osobno. Wsyp makaron, zalej całość sosem i gotuj przez chwilę, aż sos zgęstnieje, a makaron zmięknie. Dodaj jeszcze kukurydzę konserwową oraz kiełki, np. rzodkiewki, pszenicy albo lucerny. Gotową potrawę serwuj z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej. Smacznego.