Makaron z kiełbasą i warzywami - z kiełkami | Przepisy.pl pixel

Makaron z kiełbasą i kiełkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
249 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

3 łyżki

15 dekagramów

10 dekagramów

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody.

Makaron z kiełbasą i kiełkami - Krok 4

Krok 5

Następnie do patelni z kiełbasą dodaj warzywną mieszankę oraz kukurydzę – całość smaż kilka minut.

Makaron z kiełbasą i kiełkami - Krok 5

Krok 3

Do przesmażonych warzyw dołóż makaron, następnie wlej Fix Knorr i gotuj kilka minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodaj kiełki, wymieszaj razem i podawaj.

Makaron z kiełbasą i kiełkami - Krok 3

Krok 2

Kiełbasę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż chwilę razem.

Makaron z kiełbasą i kiełkami - Krok 2

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku, odcedź i skrop oliwą.

Makaron z kiełbasą i kiełkami - Krok 1
1

Opinie o przepisie

  • Strzałka92

    Strzałka92 , 08.10.2020

    Polecam przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z kiełbasą i kiełkamiMakaron z kiełbasą i kiełkami

Makaron z kiełbasą to ciekawa alternatywa dla tego typu dań z kurczakiem czy wołowiną. Połącz polskie smaki z orientalnymi – kiełbasę z pieczarkami, warzywa z mieszanki chińskiej oraz azjatycki sos, a otrzymasz danie pełne doskonale komponujących się smaków i kolorów. Żeby jeszcze bardziej urozmaicić jego wygląd, wybierz do niego kolorowy albo czarny makaron świderki (zwykły także pasuje doskonale), a następnie ugotuj go w taki sposób, żeby pozostał lekko twardy. Ostatnim etapem przyrządzania potrawy jest krótkie gotowanie wszystkich składników w sosie, więc makaron jeszcze zmięknie. Na patelni podsmaż kawałki kiełbasy dowolnego gatunku, dodaj pieczarki, a następnie warzywa chińskie. Zamiast gotowej mieszanki możesz dodać marchewkę, paprykę, grzyby mun i kiełki bambusa osobno. Wsyp makaron, zalej całość sosem i gotuj przez chwilę, aż sos zgęstnieje, a makaron zmięknie. Dodaj jeszcze kukurydzę konserwową oraz kiełki, np. rzodkiewki, pszenicy albo lucerny. Gotową potrawę serwuj z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej. Smacznego.