Makaron z kiełbasą i warzywami - z kiełkami | Przepisy.pl pixel

Makaron z kiełbasą i kiełkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
249 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

3 łyżki

15 dekagramów

10 dekagramów

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Zawartość opakowania Fix Knorr wymieszaj z 250 mililitrami wody.

Makaron z kiełbasą i kiełkami - Krok 4

Krok 5

Następnie do patelni z kiełbasą dodaj warzywną mieszankę oraz kukurydzę – całość smaż kilka minut.

Makaron z kiełbasą i kiełkami - Krok 5

Krok 3

Do przesmażonych warzyw dołóż makaron, następnie wlej Fix Knorr i gotuj kilka minut na wolnym ogniu. Pod koniec dodaj kiełki, wymieszaj razem i podawaj.

Makaron z kiełbasą i kiełkami - Krok 3

Krok 2

Kiełbasę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż chwilę razem.

Makaron z kiełbasą i kiełkami - Krok 2

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku, odcedź i skrop oliwą.

Makaron z kiełbasą i kiełkami - Krok 1
1

Opinie o przepisie

  • Strzałka92

    Strzałka92 , 08.10.2020

    Polecam przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kiełbasą i kiełkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińska zupa z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Makaron z kiełbasą i kiełkamiMakaron z kiełbasą i kiełkami

Makaron z kiełbasą to ciekawa alternatywa dla tego typu dań z kurczakiem czy wołowiną. Połącz polskie smaki z orientalnymi – kiełbasę z pieczarkami, warzywa z mieszanki chińskiej oraz azjatycki sos, a otrzymasz danie pełne doskonale komponujących się smaków i kolorów. Żeby jeszcze bardziej urozmaicić jego wygląd, wybierz do niego kolorowy albo czarny makaron świderki (zwykły także pasuje doskonale), a następnie ugotuj go w taki sposób, żeby pozostał lekko twardy. Ostatnim etapem przyrządzania potrawy jest krótkie gotowanie wszystkich składników w sosie, więc makaron jeszcze zmięknie. Na patelni podsmaż kawałki kiełbasy dowolnego gatunku, dodaj pieczarki, a następnie warzywa chińskie. Zamiast gotowej mieszanki możesz dodać marchewkę, paprykę, grzyby mun i kiełki bambusa osobno. Wsyp makaron, zalej całość sosem i gotuj przez chwilę, aż sos zgęstnieje, a makaron zmięknie. Dodaj jeszcze kukurydzę konserwową oraz kiełki, np. rzodkiewki, pszenicy albo lucerny. Gotową potrawę serwuj z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej. Smacznego.