Makaron tagliatelle z duszoną kapusta i wędzonym boczkiem
łatwe
19 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
0.25 sztuki
2 łyżki
150 gramów
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek kroimy w drobna kostkę. Na patelni rozgrzewamy niezbyt mocno oliwę, wrzucamy boczek i podsmażamy aż się zarumieni i będzie lekko chrupiący.
Krok 2
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, usuwamy głąb i szatkujemy w drobne paseczki. Kapustę dodajemy do boczku. Przyprawiamy i dusimy aż kapusta stanie się miękka od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
W tym czasie gotujemy makaron, zgodnie z przepisem na opakowaniu – al dente.
Krok 4
Odsączony makaron łączymy z kapustą, mieszamy i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej