Makaron tagliatelle z duszoną kapusta i wędzonym boczkiem
łatwe
18 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
0.25 sztuki
2 łyżki
150 gramów
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek kroimy w drobna kostkę. Na patelni rozgrzewamy niezbyt mocno oliwę, wrzucamy boczek i podsmażamy aż się zarumieni i będzie lekko chrupiący.
Krok 2
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, usuwamy głąb i szatkujemy w drobne paseczki. Kapustę dodajemy do boczku. Przyprawiamy i dusimy aż kapusta stanie się miękka od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
W tym czasie gotujemy makaron, zgodnie z przepisem na opakowaniu – al dente.
Krok 4
Odsączony makaron łączymy z kapustą, mieszamy i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej