Makaron tagliatelle z duszoną kapusta i wędzonym boczkiem
łatwe
20 osób zapisało

Składniki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
0.25 sztuki
2 łyżki
150 gramów
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek kroimy w drobna kostkę. Na patelni rozgrzewamy niezbyt mocno oliwę, wrzucamy boczek i podsmażamy aż się zarumieni i będzie lekko chrupiący.
Krok 2
Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, usuwamy głąb i szatkujemy w drobne paseczki. Kapustę dodajemy do boczku. Przyprawiamy i dusimy aż kapusta stanie się miękka od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
W tym czasie gotujemy makaron, zgodnie z przepisem na opakowaniu – al dente.
Krok 4
Odsączony makaron łączymy z kapustą, mieszamy i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej