Dorszowe kokardki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dorszowe kokardki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

300 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórkę, przekrój i usuń pestki.

Krok 2

Selera, marchew i cebulę umyj, obierz i pokrój. Następnie podsmaż na oleju, dodaj wino i duś przez ok. 10 minut.

Krok 3

Zamarynowaną rybę dodaj wraz z pomidorami, do duszonych warzyw. Duś kolejne 15 minut na średnim ogniu. Dodaj posiekaną bazylię i pieprz.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente. Odcedź go, wyłóż na półmiski i polej gorącym sosem.

Krok 5

Dorsza pokrój w dość dużą kostkę i oprósz przyprawą Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Brokuły w sosie serowym
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej