
Składniki
200 gramów
2 łyżki
300 gramów
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zdejmij skórkę, przekrój i usuń pestki.
Krok 2
Selera, marchew i cebulę umyj, obierz i pokrój. Następnie podsmaż na oleju, dodaj wino i duś przez ok. 10 minut.
Krok 3
Zamarynowaną rybę dodaj wraz z pomidorami, do duszonych warzyw. Duś kolejne 15 minut na średnim ogniu. Dodaj posiekaną bazylię i pieprz.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente. Odcedź go, wyłóż na półmiski i polej gorącym sosem.
Krok 5
Dorsza pokrój w dość dużą kostkę i oprósz przyprawą Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej