Składniki
200 gramów
2 łyżki
300 gramów
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zdejmij skórkę, przekrój i usuń pestki.
Krok 2
Selera, marchew i cebulę umyj, obierz i pokrój. Następnie podsmaż na oleju, dodaj wino i duś przez ok. 10 minut.
Krok 3
Zamarynowaną rybę dodaj wraz z pomidorami, do duszonych warzyw. Duś kolejne 15 minut na średnim ogniu. Dodaj posiekaną bazylię i pieprz.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente. Odcedź go, wyłóż na półmiski i polej gorącym sosem.
Krok 5
Dorsza pokrój w dość dużą kostkę i oprósz przyprawą Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej