Dorszowe kokardki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorszowe kokardki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

300 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórkę, przekrój i usuń pestki.

Krok 2

Selera, marchew i cebulę umyj, obierz i pokrój. Następnie podsmaż na oleju, dodaj wino i duś przez ok. 10 minut.

Krok 3

Zamarynowaną rybę dodaj wraz z pomidorami, do duszonych warzyw. Duś kolejne 15 minut na średnim ogniu. Dodaj posiekaną bazylię i pieprz.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente. Odcedź go, wyłóż na półmiski i polej gorącym sosem.

Krok 5

Dorsza pokrój w dość dużą kostkę i oprósz przyprawą Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Grzaniec
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej