
Składniki
200 gramów
2 łyżki
300 gramów
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zdejmij skórkę, przekrój i usuń pestki.
Krok 2
Selera, marchew i cebulę umyj, obierz i pokrój. Następnie podsmaż na oleju, dodaj wino i duś przez ok. 10 minut.
Krok 3
Zamarynowaną rybę dodaj wraz z pomidorami, do duszonych warzyw. Duś kolejne 15 minut na średnim ogniu. Dodaj posiekaną bazylię i pieprz.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente. Odcedź go, wyłóż na półmiski i polej gorącym sosem.
Krok 5
Dorsza pokrój w dość dużą kostkę i oprósz przyprawą Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej