Dorszowe kokardki

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0

1 sztuka

300 gramów

4 sztuki

0

2 łyżki

0

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórkę, przekrój i usuń pestki.

Krok 2

Selera, marchew i cebulę umyj, obierz i pokrój. Następnie podsmaż na oleju, dodaj wino i duś przez ok. 10 minut.

Krok 3

Zamarynowaną rybę dodaj wraz z pomidorami, do duszonych warzyw. Duś kolejne 15 minut na średnim ogniu. Dodaj posiekaną bazylię i pieprz.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente. Odcedź go, wyłóż na półmiski i polej gorącym sosem.

Krok 5

Dorsza pokrój w dość dużą kostkę i oprósz przyprawą Knorr.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej