Dorszowe kokardki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorszowe kokardki

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 łyżki

300 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, zdejmij skórkę, przekrój i usuń pestki.

Krok 2

Selera, marchew i cebulę umyj, obierz i pokrój. Następnie podsmaż na oleju, dodaj wino i duś przez ok. 10 minut.

Krok 3

Zamarynowaną rybę dodaj wraz z pomidorami, do duszonych warzyw. Duś kolejne 15 minut na średnim ogniu. Dodaj posiekaną bazylię i pieprz.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente. Odcedź go, wyłóż na półmiski i polej gorącym sosem.

Krok 5

Dorsza pokrój w dość dużą kostkę i oprósz przyprawą Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorszowe kokardki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej