
Składniki
200 gramów
2 łyżki
300 gramów
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, zdejmij skórkę, przekrój i usuń pestki.
Krok 2
Selera, marchew i cebulę umyj, obierz i pokrój. Następnie podsmaż na oleju, dodaj wino i duś przez ok. 10 minut.
Krok 3
Zamarynowaną rybę dodaj wraz z pomidorami, do duszonych warzyw. Duś kolejne 15 minut na średnim ogniu. Dodaj posiekaną bazylię i pieprz.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente. Odcedź go, wyłóż na półmiski i polej gorącym sosem.
Krok 5
Dorsza pokrój w dość dużą kostkę i oprósz przyprawą Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej