Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - przepis | Przepisy.pl pixel

Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
466 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

101 osób wydrukowało

Pobierz pdf

202 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente.

Krok 2

Zeszklij cebulę na patelni. Dodaj pomidory i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 3

Skrusz przyprawy w mini kostkach Knorr do pomidorów.

Krok 4

Dodaj odsączonego tuńczyka, wymieszaj i zdejmij sos z ognia.

Krok 5

Ugotowany makaron polej sosem. Podawaj.

3

Opinie o przepisie

  • Macias Bananovitz

    Macias Bananovitz , 12.12.2020

    kolejności i sensowności, ale takie smakują najlepiiij

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Lawniczek

    Teresa Lawniczek , 25.02.2015

    cos sie dzis naszemu szefowi pokrecilo.bo ja to tobie tak:podsmazam drobno pokrojona cebulke na oleju z oliwek rafinowanego,nie virgine.nastepnie wkladam pomidory pelate ,tzn bez skorek ale rozdrobnione.nastepnie dodaje troche wegety lub kostki rosolowej lub przyprawy do ryb,wg uznania.w miedzyczasie gotuje dobrej jakosci makaron,najlepiej muszelki lub sweiderki.gdy sos zacznie gestniec dodaje odsaczonego z oleju tunczyka do sosu ,zamieszam ,chwile zagrzeje a nastepnie wkladam goracy odcedzony (nie plukany!)makaron.wczesniej do sosu mozna dodac odrobine papryczki chili lub pieprzu do smaku.smacznego!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Łopaciuk

    Katarzyna Łopaciuk , 20.02.2015

    Siakiś tu brak kolejności :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej