Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - przepis | Przepisy.pl pixel

Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
466 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

100 osób wydrukowało

Pobierz pdf

200 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente.

Krok 2

Zeszklij cebulę na patelni. Dodaj pomidory i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 3

Skrusz przyprawy w mini kostkach Knorr do pomidorów.

Krok 4

Dodaj odsączonego tuńczyka, wymieszaj i zdejmij sos z ognia.

Krok 5

Ugotowany makaron polej sosem. Podawaj.

3

Opinie o przepisie

  • Macias Bananovitz

    Macias Bananovitz , 12.12.2020

    kolejności i sensowności, ale takie smakują najlepiiij

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Lawniczek

    Teresa Lawniczek , 25.02.2015

    cos sie dzis naszemu szefowi pokrecilo.bo ja to tobie tak:podsmazam drobno pokrojona cebulke na oleju z oliwek rafinowanego,nie virgine.nastepnie wkladam pomidory pelate ,tzn bez skorek ale rozdrobnione.nastepnie dodaje troche wegety lub kostki rosolowej lub przyprawy do ryb,wg uznania.w miedzyczasie gotuje dobrej jakosci makaron,najlepiej muszelki lub sweiderki.gdy sos zacznie gestniec dodaje odsaczonego z oleju tunczyka do sosu ,zamieszam ,chwile zagrzeje a nastepnie wkladam goracy odcedzony (nie plukany!)makaron.wczesniej do sosu mozna dodac odrobine papryczki chili lub pieprzu do smaku.smacznego!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Łopaciuk

    Katarzyna Łopaciuk , 20.02.2015

    Siakiś tu brak kolejności :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej