Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - przepis | Przepisy.pl pixel

Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

466 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

198 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente.

Krok 2

Zeszklij cebulę na patelni. Dodaj pomidory i smaż jeszcze 5 minut.

Krok 3

Skrusz przyprawy w mini kostkach Knorr do pomidorów.

Krok 4

Dodaj odsączonego tuńczyka, wymieszaj i zdejmij sos z ognia.

Krok 5

Ugotowany makaron polej sosem. Podawaj.

3

Opinie o przepisie

  • Macias Bananovitz

    Macias Bananovitz , 12.12.2020

    kolejności i sensowności, ale takie smakują najlepiiij

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Lawniczek

    Teresa Lawniczek , 25.02.2015

    cos sie dzis naszemu szefowi pokrecilo.bo ja to tobie tak:podsmazam drobno pokrojona cebulke na oleju z oliwek rafinowanego,nie virgine.nastepnie wkladam pomidory pelate ,tzn bez skorek ale rozdrobnione.nastepnie dodaje troche wegety lub kostki rosolowej lub przyprawy do ryb,wg uznania.w miedzyczasie gotuje dobrej jakosci makaron,najlepiej muszelki lub sweiderki.gdy sos zacznie gestniec dodaje odsaczonego z oleju tunczyka do sosu ,zamieszam ,chwile zagrzeje a nastepnie wkladam goracy odcedzony (nie plukany!)makaron.wczesniej do sosu mozna dodac odrobine papryczki chili lub pieprzu do smaku.smacznego!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Łopaciuk

    Katarzyna Łopaciuk , 20.02.2015

    Siakiś tu brak kolejności :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej