Makaron z krewetkami i szafranem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

null szczypt

null szczypt

null szczypt

3 sztuki

null szczypt

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę, czosnek, bazylię oraz oregano i podsmaż.

Krok 3

Dodaj krewetki i ponownie podsmaż, po czym dodaj pomidory. Wrzuć resztę przypraw, czyli szafran, kolendrę, pieprz i sól.

Krok 4

Kiedy pomidory rozpadną się i powstanie sos, wrzuć posiekaną natkę pietruszki.

Krok 5

Wszystko wymieszaj i podawaj na makaronie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej