Makaron z krewetkami i szafranem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

null szczypt

null szczypt

null szczypt

null szczypt

null szczypt

null szczypt

3 sztuki

null szczypt

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na małe kawałki.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę, czosnek, bazylię oraz oregano i podsmaż.

Krok 3

Dodaj krewetki i ponownie podsmaż, po czym dodaj pomidory. Wrzuć resztę przypraw, czyli szafran, kolendrę, pieprz i sól.

Krok 4

Kiedy pomidory rozpadną się i powstanie sos, wrzuć posiekaną natkę pietruszki.

Krok 5

Wszystko wymieszaj i podawaj na makaronie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej