Spaghetti z ziołami i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z ziołami i boczkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

null

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek umyj, pokrój. Usmaż na patelni aż się wytopi.

Krok 2

Dodaj pokrojoną cebulę, czosnek i obrany ze skóry pomidor.

Krok 3

Wsyp posiekane zioła i wszystko podduś do miękkości. Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Gotowy sos wymieszaj z ugotowanym al dente makaronem. Posyp utartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej