Składniki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
null
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek umyj, pokrój. Usmaż na patelni aż się wytopi.
Krok 2
Dodaj pokrojoną cebulę, czosnek i obrany ze skóry pomidor.
Krok 3
Wsyp posiekane zioła i wszystko podduś do miękkości. Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 4
Gotowy sos wymieszaj z ugotowanym al dente makaronem. Posyp utartym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej