Spaghetti z ziołami i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z ziołami i boczkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

null

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek umyj, pokrój. Usmaż na patelni aż się wytopi.

Krok 2

Dodaj pokrojoną cebulę, czosnek i obrany ze skóry pomidor.

Krok 3

Wsyp posiekane zioła i wszystko podduś do miękkości. Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Gotowy sos wymieszaj z ugotowanym al dente makaronem. Posyp utartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej