
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
null
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek umyj, pokrój. Usmaż na patelni aż się wytopi.
Krok 2
Dodaj pokrojoną cebulę, czosnek i obrany ze skóry pomidor.
Krok 3
Wsyp posiekane zioła i wszystko podduś do miękkości. Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 4
Gotowy sos wymieszaj z ugotowanym al dente makaronem. Posyp utartym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej