
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
null
1 sztuka
100 gramów
4 łyżki
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek umyj, pokrój. Usmaż na patelni aż się wytopi.
Krok 2
Dodaj pokrojoną cebulę, czosnek i obrany ze skóry pomidor.
Krok 3
Wsyp posiekane zioła i wszystko podduś do miękkości. Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 4
Gotowy sos wymieszaj z ugotowanym al dente makaronem. Posyp utartym parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej