Spaghetti z ziołami i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z ziołami i boczkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

null

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek umyj, pokrój. Usmaż na patelni aż się wytopi.

Krok 2

Dodaj pokrojoną cebulę, czosnek i obrany ze skóry pomidor.

Krok 3

Wsyp posiekane zioła i wszystko podduś do miękkości. Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Gotowy sos wymieszaj z ugotowanym al dente makaronem. Posyp utartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej