Spaghetti z ziołami i boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z ziołami i boczkiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

null

1 sztuka

100 gramów

4 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek umyj, pokrój. Usmaż na patelni aż się wytopi.

Krok 2

Dodaj pokrojoną cebulę, czosnek i obrany ze skóry pomidor.

Krok 3

Wsyp posiekane zioła i wszystko podduś do miękkości. Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Gotowy sos wymieszaj z ugotowanym al dente makaronem. Posyp utartym parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z ziołami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej