Spaghetti z brokułem i serem brie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z brokułem i serem brie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 sztuki

400 gramów

1 sztuka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj wg przepisu. Na 5 minut przed końcem gotowania dodaj brokuł podzielony na różyczki.

Krok 2

Na patelni roztop ser obrany ze skórki. Wymieszaj z pokruszoną kostką czosnkową. Dodaj makaron z brokułami i wymieszaj. Dopraw pieprzem i ewentualnie solą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z brokułem i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z brokułem i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z brokułem i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z brokułem i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z brokułem i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z brokułem i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z brokułem i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z brokułem i serem brie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej