Spaghetti z salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z salami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 sztuki

500 gramów

8 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.

Krok 2

Przygotuj sos: salami pokrój w cienkie paski i wymieszaj z oliwą. Czosnek zmiażdż, dodaj do salami i posól. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw do lodówki na kilka minut.

Krok 3

Makaron odcedź i przełóż na talerze.

Krok 4

Na każdej porcji ułóż trochę zimnego sosu.

Krok 5

Posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i startym parmezanem. Udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej