Spaghetti z salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z salami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 sztuki

500 gramów

8 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.

Krok 2

Przygotuj sos: salami pokrój w cienkie paski i wymieszaj z oliwą. Czosnek zmiażdż, dodaj do salami i posól. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw do lodówki na kilka minut.

Krok 3

Makaron odcedź i przełóż na talerze.

Krok 4

Na każdej porcji ułóż trochę zimnego sosu.

Krok 5

Posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i startym parmezanem. Udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bigos w kilka minut
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej