Spaghetti z salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z salami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 sztuki

500 gramów

8 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.

Krok 2

Przygotuj sos: salami pokrój w cienkie paski i wymieszaj z oliwą. Czosnek zmiażdż, dodaj do salami i posól. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw do lodówki na kilka minut.

Krok 3

Makaron odcedź i przełóż na talerze.

Krok 4

Na każdej porcji ułóż trochę zimnego sosu.

Krok 5

Posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i startym parmezanem. Udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki z cukinią
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej