
Składniki
200 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
3 sztuki
500 gramów
8 sztuk
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.
Krok 2
Przygotuj sos: salami pokrój w cienkie paski i wymieszaj z oliwą. Czosnek zmiażdż, dodaj do salami i posól. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw do lodówki na kilka minut.
Krok 3
Makaron odcedź i przełóż na talerze.
Krok 4
Na każdej porcji ułóż trochę zimnego sosu.
Krok 5
Posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i startym parmezanem. Udekoruj bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej