Spaghetti z salami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z salami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

3 sztuki

500 gramów

8 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.

Krok 2

Przygotuj sos: salami pokrój w cienkie paski i wymieszaj z oliwą. Czosnek zmiażdż, dodaj do salami i posól. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw do lodówki na kilka minut.

Krok 3

Makaron odcedź i przełóż na talerze.

Krok 4

Na każdej porcji ułóż trochę zimnego sosu.

Krok 5

Posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem i startym parmezanem. Udekoruj bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z salami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pani Walewska (Pychotka)
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej