Spaghetti z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
412 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

1 szklanka

10 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż. Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Spaghetti z pomidorami - Krok 1

Krok 2

Skrusz Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr do pomidorów i zamieszaj. Dodaj całość do cebuli, posyp oregano i smaż około 8 minut.

Spaghetti z pomidorami - Krok 2

Krok 3

Jednocześnie ugotuj makaron al dente. Następnie odcedź go.

Spaghetti z pomidorami - Krok 3

Krok 4

Ugotowany makaron polej przygotowanym sosem pomidorowym. Przed podaniem skrop całość oliwą z oliwek i posyp startym serem.

Spaghetti z pomidorami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z pomidoramiSpaghetti z pomidorami

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż. Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.