Spaghetti z pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
412 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

1 szklanka

10 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż. Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Spaghetti z pomidorami - Krok 1

Krok 2

Skrusz Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr do pomidorów i zamieszaj. Dodaj całość do cebuli, posyp oregano i smaż około 8 minut.

Spaghetti z pomidorami - Krok 2

Krok 3

Jednocześnie ugotuj makaron al dente. Następnie odcedź go.

Spaghetti z pomidorami - Krok 3

Krok 4

Ugotowany makaron polej przygotowanym sosem pomidorowym. Przed podaniem skrop całość oliwą z oliwek i posyp startym serem.

Spaghetti z pomidorami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z pomidoramiSpaghetti z pomidorami

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż. Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.