Makaron z pomidorkami cherry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z pomidorkami cherry

w serowym sosie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

431 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

342 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

400 mililitrów

2 sztuki

200 mililitrów

30 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Powinien być al dente.

Krok 2

Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr połącz z wodą i śmietanką, następnie zagotuj.

Krok 3

Dodaj do sosu odcedzony makaron oraz margarynę. Wszystko gotuj razem przez kilka minut.

Krok 4

Teraz pomidorki przekrój na pół i dodaj do sosu. Chwilę przemieszaj i nakładaj porcje potrawy na talerze. Podawaj posypane pokrojoną w paski cebulką dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z pomidorkami cherry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej