
Składniki
350 gramów
1 opakowanie
100 gramów
6 sztuk
1 sztuka
150 mililitrów
100 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Pora pokrój w kostkę, pieczarki w ósemki.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną w plastry kiełbasę. Dodaj pora oraz grzyby.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z wodą i śmietaną, następnie wlej płyn na patelnię z pozostałymi składnikami. Zagotuj i dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba.
Krok 4
Ugotowany makaron wymieszaj z sosem. Nałóż na talerze i posyp serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Swojski makaron
Przygotowany według tego przepisu makaron ze śmietanowym sosem, kiełbasą i pieczarkami to idealny sposób na jesienno-zimowy obiad. Pierwszym krokiem do przyrządzenia tej potrawy jest podsmażenie pokrojonej w grube plasterki kiełbasy – najlepiej sprawdzi się zwyczajna, ale możesz zastąpić ją inną, np. myśliwską. Następnie dodaj do niej obrane i pokrojone pieczarki oraz posiekanego pora, dzięki któremu danie nabierze pikantnego smaku. Zawartość patelni zalej gęstym sosem, przygotowanym ze słodkiej śmietanki 36%, wymieszanej z wodą i mieszanką do spaghetti carbonara. Danie możesz dodatkowo przyprawić ziołami, takimi jak tymianek czy oregano. Sprawdzą się zarówno świeże, jak i suszone. Makaron typu rigatoni lub penne ugotuj al dente, po czym wymieszaj z mięsno-śmietanowym sosem. Serwuj bezpośrednio po przyrządzeniu, posypany startym w płatki parmezanem. Ozdób gałązką pietruszki lub świeżego tymianku. Udowadniamy, że gotowanie może być prostsze niż kiedykolwiek – wystarczy skorzystać z naszego przepisu.


































