
Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
16 sztuk
2 sztuki
2 łyżki
500 mililitrów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbaski rozetnij tak, aby każda była osobno. Następnie owiń każdą w dwa plasterki boczku.
Krok 2
Całość wstaw do piekarnika na 220 °C i piecz ok. 15 minut, aż boczek zrobi się chrupiący.
Krok 3
W tym czasie zrób sos. Połącz w misce mleko z jajkami, mąką i Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr.
Krok 4
Wlej sos na dno naczynia żaroodpornego. Następnie włóż delikatnie upieczone kiełbaski.
Krok 5
Wstaw potrawę do piekarnika na 180 °C i piecz przez 30 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej