Zapiekane kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane kiełbaski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

148 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

16 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

500 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski rozetnij tak, aby każda była osobno. Następnie owiń każdą w dwa plasterki boczku.

Krok 2

Całość wstaw do piekarnika na 220 °C i piecz ok. 15 minut, aż boczek zrobi się chrupiący.

Krok 3

W tym czasie zrób sos. Połącz w misce mleko z jajkami, mąką i Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr.

Krok 4

Wlej sos na dno naczynia żaroodpornego. Następnie włóż delikatnie upieczone kiełbaski.

Krok 5

Wstaw potrawę do piekarnika na 180 °C i piecz przez 30 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej