Zapiekane kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane kiełbaski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
160 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

103 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

16 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

500 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski rozetnij tak, aby każda była osobno. Następnie owiń każdą w dwa plasterki boczku.

Krok 2

Całość wstaw do piekarnika na 220 °C i piecz ok. 15 minut, aż boczek zrobi się chrupiący.

Krok 3

W tym czasie zrób sos. Połącz w misce mleko z jajkami, mąką i Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr.

Krok 4

Wlej sos na dno naczynia żaroodpornego. Następnie włóż delikatnie upieczone kiełbaski.

Krok 5

Wstaw potrawę do piekarnika na 180 °C i piecz przez 30 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej