Zapiekane kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zapiekane kiełbaski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

147 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

16 sztuk

2 sztuki

2 łyżki

500 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski rozetnij tak, aby każda była osobno. Następnie owiń każdą w dwa plasterki boczku.

Krok 2

Całość wstaw do piekarnika na 220 °C i piecz ok. 15 minut, aż boczek zrobi się chrupiący.

Krok 3

W tym czasie zrób sos. Połącz w misce mleko z jajkami, mąką i Fix Makaron Kremowe 4 sery z Mozzarellą Knorr.

Krok 4

Wlej sos na dno naczynia żaroodpornego. Następnie włóż delikatnie upieczone kiełbaski.

Krok 5

Wstaw potrawę do piekarnika na 180 °C i piecz przez 30 minut. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane kiełbaski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej