
Składniki
4 sztuki
2 łyżeczki
250 mililitrów
1.25 szklanki
1 szklanka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić. Do ubitych białek powoli dodawać cukier puder, żółtka, majonez i olejek cytrynowy.
Krok 2
Do drugiego naczynia przesiać mąkę tortową , kartoflaną i proszek do pieczenia.
Krok 3
Połączyć obie macy w jedną całość delikatnie mieszając łyżką.
Krok 4
Piec 40 minut w temperaturze 180°C
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej