Babka majonezowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka majonezowa

Autor: Aleksander Zawodny

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżeczki

250 mililitrów

1.25 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić. Do ubitych białek powoli dodawać cukier puder, żółtka, majonez i olejek cytrynowy.

Krok 2

Do drugiego naczynia przesiać mąkę tortową , kartoflaną i proszek do pieczenia.

Krok 3

Połączyć obie macy w jedną całość delikatnie mieszając łyżką.

Krok 4

Piec 40 minut w temperaturze 180°C

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka majonezowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej