
Składniki
100 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
1/3 wylej na talerzyk a resztę do pucharków. Odstaw.
Krok 3
Galaretkę z talerzyka pokrój i przełóż do pucharków.
Krok 4
Śmietanę ubij i udekoruj nią galaretki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej