Prosty w wykonaniu krem do wafli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosty w wykonaniu krem do wafli

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

500 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to bardzo prosty krem, o czym świadczy już sama jego nazwa, dlatego samo jego przygotowanie zawiera się w zaledwie kilku prostych ruchach. Na początek gotujemy całe przygotowane mleko, czyli pół litra, razem z cukrem, aż do gęstości. Następnie wkładamy do tego roztworu nasze płatki owsiane. Kolejnym krokiem jest przestudzenie. Teraz ucieramy dodając po kawałku margaryny Palmy. Przepis ten jest naprawdę bardzo łatwy i nie powinno nam sprawiać trudu jego wykonanie. Jest bardzo ciekawe tym bardziej, że sam pomysł przepisu jest nieco niezwykły i zaskakuje pomysłowością. Warto więc może jednak przyłożyć się i zostawić ten przepis w naszych zbiorach. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej