Prosty w wykonaniu krem do wafli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosty w wykonaniu krem do wafli

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

500 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jest to bardzo prosty krem, o czym świadczy już sama jego nazwa, dlatego samo jego przygotowanie zawiera się w zaledwie kilku prostych ruchach. Na początek gotujemy całe przygotowane mleko, czyli pół litra, razem z cukrem, aż do gęstości. Następnie wkładamy do tego roztworu nasze płatki owsiane. Kolejnym krokiem jest przestudzenie. Teraz ucieramy dodając po kawałku margaryny Palmy. Przepis ten jest naprawdę bardzo łatwy i nie powinno nam sprawiać trudu jego wykonanie. Jest bardzo ciekawe tym bardziej, że sam pomysł przepisu jest nieco niezwykły i zaskakuje pomysłowością. Warto więc może jednak przyłożyć się i zostawić ten przepis w naszych zbiorach. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosty w wykonaniu krem do wafli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej