
Składniki
60 gramów
0.75 litra
2 łyżki
2 sztuki
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleko podziel na połowę, część zagrzej, drugą rozmieszaj razem z odrobiną mąki ziemniaczanej.
Krok 2
Wlej do wrzątku i zagotuj, cały czas mieszając.
Krok 3
Żółtka utrzyj razem z cukrem i wanilią, stopniowo dodawaj jeszcze ciepłe mleko. Rozmieszaj z masłem, wystudź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej