Sos agrestowy II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos agrestowy II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.6 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Agrest przebierz, opłucz, zalej wodą, rozgotuj i przetrzyj.

Krok 2

Tłuszcz rozgrzej, wymieszaj z mąką i zasmaż.

Krok 3

Rozprowadź zimnym przecierem z agrestu i gotuj 6-8 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania wlej śmietanę. Żółtka rozetrzyj z cukrem. Wlej do sosu i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Jajecznica z serem feta
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej