
Składniki
1 szklanka
0.6 szklanki
2 sztuki
1 łyżka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Agrest przebierz, opłucz, zalej wodą, rozgotuj i przetrzyj.
Krok 2
Tłuszcz rozgrzej, wymieszaj z mąką i zasmaż.
Krok 3
Rozprowadź zimnym przecierem z agrestu i gotuj 6-8 minut.
Krok 4
Pod koniec gotowania wlej śmietanę. Żółtka rozetrzyj z cukrem. Wlej do sosu i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej