Składniki
1 szklanka
0.6 szklanki
2 sztuki
1 łyżka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Agrest przebierz, opłucz, zalej wodą, rozgotuj i przetrzyj.
Krok 2
Tłuszcz rozgrzej, wymieszaj z mąką i zasmaż.
Krok 3
Rozprowadź zimnym przecierem z agrestu i gotuj 6-8 minut.
Krok 4
Pod koniec gotowania wlej śmietanę. Żółtka rozetrzyj z cukrem. Wlej do sosu i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej