Sos agrestowy II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos agrestowy II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.6 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Agrest przebierz, opłucz, zalej wodą, rozgotuj i przetrzyj.

Krok 2

Tłuszcz rozgrzej, wymieszaj z mąką i zasmaż.

Krok 3

Rozprowadź zimnym przecierem z agrestu i gotuj 6-8 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania wlej śmietanę. Żółtka rozetrzyj z cukrem. Wlej do sosu i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos agrestowy II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej